Ne propustite: Ivo Pogorelić i Zagrebačka filharmonija
By redakcija On 27 stu., 2017 At 04:32 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Zagrebačka filharmonija i Ivo Pogorelić garancija su spektakularnog glazbenog doživljaja koji je nemoguće zaboraviti

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Ivo PogorelićJedan od najvećih, a po mnogima i najveći svjetski pijanist, genijalni Ivo Pogorelić, u petak, 1. prosinca s početkom u 19,30 sati održat će koncert sa Zagrebačkom filharmonijom pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja. Fenomenalni Pogorelić izvest će Chopinov 2. koncert za klavir i orkestar u f-molu, op. 21.
Ivo Pogorelić glazbenik je koji se rađa jednom u stoljeću i mi imamo privilegiju svjedočiti tom vremenu. Njegova zadivljujuća interpretacija glazbe potvrđuje jedinstvenost talenta i umijeća, a ugledni New York Times je napisao: „Pogorelić svakom tonu daje osjećaj i izraz te svira kao da je 200 godina ispred našeg vremena.”
Po prvi put veliku pozornost svjetske javnosti na sebe je skrenuo 1980., u dobi od 22 godine na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frédéric Chopin i ubrzo je potpisao ugovor s prestižnom izdavačkom kućom Deutsche Grammophon, za koju od 1982. ekskluzivno snima. Pogorelić je do dana današnjeg senzacija gdje god se pojavi te diljem svijeta redovito rasprodaje koncertne dvorane.
Nastupi Ive Pogorelića rijetka su i jedinstvena prilika da čujete genija na djelu, a ovo će biti prvi njegov koncert sa Zagrebačkom filharmonijom od 2011. godine, tako da je petak, 1. prosinca izvrsna šansa da osjetite pijanističku briljantnost.
Uz Chopinov 2. koncert za klavir i orkestar u f-molu, Zagrebačka filharmonija odsvirat će još tri skladbe. Na repertoaru se nalazi jedna od najpoznatijih kompozicija klasične glazbe – uvertira Figarovog pira, Wolfganga Amadeusa Mozarta i dvije skladbe hrvatskih skladatelja.
To su 1. klasični koncert poznatog hrvatskog skladatelja, dirigenta i akademika Stjepana Šuleka te Romantične varijacije na Krežminu temu počasnog šefa dirigenta Zagrebačke filharmonije Pavla Dešpalja. Veliki hrvatski dirigent, kompozitor i akademik Dešpalj, će 1. prosinca i ravnati našim orkestrom.
Zagrebačka filharmonija i Ivo Pogorelić garancija su spektakularnog glazbenog doživljaja koji je nemoguće zaboraviti.

Foto: Press – Malcolm Crowthers

comment closed