fbpx

Igudesman i Joo: Otkačeni, duhoviti, a izuzetni glazbenici!

Zagreb…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Igudesman i Joo– Violinist Aleksej Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo svaki za sebe virtuozni su solisti na svojim glazbalima. No, kad zajedno izađu na pozornicu publika se najčešće valja od smijeha. Igudesman i Joo su montipajtonovci svjetske klasičarske scene – piše u priopćenju.
Nakon velikog uspjeha 2011., 2013. i 2014. godine svjetska glazbena atrakcija pod nazivom Igudesman & Joo ponovno se vraćaju 19. prosinca 2015. godine na Igudesman i Joopozornicu Lisinskog.
Za sebe kažu da ‘žive u zemlji YouTubea’, gdje su njihovi klipovi u kratkom vremenskom razdoblju postigli milijunske klikove. Aleksej Igudesman i Hyung-ki Joo osvojili su svijet atraktivnim nastupima u kojima kombiniraju klasičnu glazbu, komediju i kazalište. Njihovi koncerti jamče odličnu zabavu, ali i vrhunsko muziciranje. Obrazovali su se na prestižnoj engleskoj školi Yehudi Menuhin gdje su stekli vrhunsko klasično obrazovanje. Često im se na pozornici pridruže simfonijski orkestri pa čak i svjetske muzičke zvijezde ili glumci – John Malkovich, Mischa Maisky, Julian Rachlin i Roger Moore. Osim što nastupaju i na stadionima, gostovali su i u najprestižnijim dvoranama svijeta kao što su Kennedy Center u Washingtonu i Carnegie Hall u New Yorku.
Klasična glazba u bizarnim, otkačenim, pomaknutim, smiješnim situacijama i varijacijama – tu su Igudesman i Joo majstori.

Foto: Press