fbpx

KK Cibona postala ambasador Europskih sveučilišnih igara

Zagreb…

Cibona– Iznimno sam ponosan što je KK Cibona postala ambasador Europskih sveučilišnih igara. Svi se sjećamo trenutka kad je Dražen upalio plamen na Univerzijadi 1987. godine i općenito važnosti tog događaja za Zagreb. Veseli nas da će upravo Draženov dom ove godine ugostiti studente košarkaše iz čitave Europe. Vjerujem kako će uspomena na njega i na taj način živjeti među mladima, a KK Cibona je posebno sretna što na ovaj način može podržati Europske sveučilišne igre – Cibonarekao je Aleksandar Petrović, izvršni dopredsjednik KK Cibona.
Košarkaši Cibone službeno su postali ambasadori Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Novo je partnerstvo simbolično obilježeno druženjem maskota Hrkija i Vučka tijekom jučerašnje utakmice između KK Cibona i Crvene Zvezde u Draženovom domu.
Europske sveučilišne igre održat će se ove godine u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će preko 5 tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Natjecanja će obuhvatiti 21 sport, a prvi put će se na Igrama održati i dva sporta za osobe s invaliditetom, čime je Hrvatska prva zemlja domaćin koja ističe inkluziju sportaša s invaliditetom u redovito natjecanje. Preostaje nam samo za vidjeti krije li se među brojnim sportašima koji će se natjecati, nova svjetska zvijezda kao što je to bio Dražen Petrović.

Foto: Press