KK Cibona postala ambasador Europskih sveučilišnih igara
Piše: redakcija On 1 ožu., 2016 At 10:20 AM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Zagreb…

Cibona– Iznimno sam ponosan što je KK Cibona postala ambasador Europskih sveučilišnih igara. Svi se sjećamo trenutka kad je Dražen upalio plamen na Univerzijadi 1987. godine i općenito važnosti tog događaja za Zagreb. Veseli nas da će upravo Draženov dom ove godine ugostiti studente košarkaše iz čitave Europe. Vjerujem kako će uspomena na njega i na taj način živjeti među mladima, a KK Cibona je posebno sretna što na ovaj način može podržati Europske sveučilišne igre – Cibonarekao je Aleksandar Petrović, izvršni dopredsjednik KK Cibona.
Košarkaši Cibone službeno su postali ambasadori Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. Novo je partnerstvo simbolično obilježeno druženjem maskota Hrkija i Vučka tijekom jučerašnje utakmice između KK Cibona i Crvene Zvezde u Draženovom domu.
Europske sveučilišne igre održat će se ove godine u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će preko 5 tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja i preko 250 sveučilišta. Natjecanja će obuhvatiti 21 sport, a prvi put će se na Igrama održati i dva sporta za osobe s invaliditetom, čime je Hrvatska prva zemlja domaćin koja ističe inkluziju sportaša s invaliditetom u redovito natjecanje. Preostaje nam samo za vidjeti krije li se među brojnim sportašima koji će se natjecati, nova svjetska zvijezda kao što je to bio Dražen Petrović.

Foto: Press

comment closed