fbpx

Plesna predstava ‘Ovo (ni)je moja šuma’ u ZPC-u-!

Zagreb…

Plesna predstavaU Zagrebačkom plesnom centru 28. rujna 2015.godine s početkom u 20,00 sati na programu je plesna predstava ‘Ovo (ni)je moja šuma‘. Plesna predstava je nastala 2010. godine u koprodukciji umjetničke organizacije Kik Melone i Hrvatskog instituta za pokret i ples. Predstava je nastala pod autorstvom Silvije Marchig, Darka Japelja i Nataše Govedić, a obnavlja se na inicijativu i poziv Off Europa Festivala u Leipzigu gdje je izvedba predviđena za danas 23. rujna Plesna predstava2015.godine.
‘Ovo (ni)je moja šuma’ inspirirana je likom kultne njemačke plesne umjetnice i koreografkinje, Pine Bausch. Između sedamdesetih i devedesetih godina dvadesetog stoljeća, njezina uprizorenja dovela su u pitanje konvencionalne granice plesnog, dramskog i opernog izričaja. Pina Bausch uvodi nas u prostor specifičnog bestijarija, a njena šuma bajkovita je i jezovita.
– Čim u nju uđemo, zaboravimo odakle smo došli i kamo smo zapravo krenuli – ističu autori koji su upravo u tome pronašli inspiraciju za ovu plesnu predstavu.

Foto: Press