Premijera: Trilogija napokon u Zagrebu!
Piše: redakcija On 16 ruj., 2015 At 11:02 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

ZPC…

TrilogijaHrvatski kazališni redatelj Saša Božić i koreografkinja i plesačica Petra Hrašćanec potpisuju predstavu ‘Trilogija‘ s čijim su prvim dijelom ‘Love will tear us apart’ postigli veliki uspjeh u posljednjih pet godina gostujući u europskim kulturnim metropolama. Premijera predstave ‘Trilogija’ je na programu 19. rujna 2015. godine s početkom u 21,00 sat u ZPCu, Ilica 10.
Trilogija je niz predstava o odnosu suvremenog plesa i pop glazbe, a osim ‘Love Trilogijawill tear us apart’ sastoji se i od ‘Boys dont cry’ i ‘the_beatles’.
Prvi dio je solo za Petru Hrašćanec koji žanrovski vrluda između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Petra je nagrađena Nagradom hrvatskog glumišta 2012. za najbolju žensku plesnu ulogu. ‘Boys don’t cry’ (2012.), drugi dio Trilogije, istražuje naslijeđe ženskih kantautorica iz razdoblja 60-ih godina prošlog stoljeća u formi dueta Petre Hrašćanec s Markom Jastrevskim. Boys dont cry dobitnik je produkcijske nagrade tjedna suvremenog plesa, 2012.
Njezin treći dio ‘the_beatles’ bavi se Beatlesima, jednim od najkomercijalnih i najpopularnijih sastava u povijesti pop glazbe. Treći dio koji je i posljednji dio Trilogije premijerno je izveden u lipnju ove godine na 7. Danima suvremenog plesa u Varaždinu, a zagrebačka će publika 19.rujna u Zagrebačkom plesnom centru imati priliku pogledati jednu od najizvođenijih hrvatskih plesnih predstava i uživati po prvi puta u cjelovečernjoj Trilogiji.

Autori: Saša Božić i Petra Hrašćanec
Izvođači: Petra Hrašćanec, Marko Jastrevski, Josipa Štulić, Matea Bilosnić, Filipa Bavčević
Odabir glazbe: Saša Božić i Petra Hrašćanec
Svjetlo: Marino Frankola
Kostimografska podrška: Zdravka Ivandija Kirigin
Producentica: Andrea Remetin

Foto: Press

comment closed