fbpx

Status Juniori 2020. – nagrada za najboljeg mladog instrumentalista

Zagreb…

STATUS JUNIORI 2020HGU pokreće nagradu za najbolje mlade instrumentaliste STATUS JUNIORI 2020. nagrada za najboljeg mladog instrumentalista.
Nagrada Status najprestižnija je domaća glazbena nagrada za umijeće sviranja, koju već 23 godine dodjeljuje Hrvatska glazbena unija. Nagradu su osvajali brojni poznati domaći glazbenici poput Boška Petrovića, Matije Dedića, Krune Levačića, Nevena Frangeša, Saše Nestorovića, Elvisa Stanića, Hrvoja Rupčića, Marijana Brkića, Krune Domaćinovića, Ante Gele i mnogih drugih vrhunskih instrumentalista.
Početkom 2020. Nagrada Status će dobiti svoju juniorsku verziju, a natječaj za prvu sezonu je upravo objavljen. Na natjecanje se mogu prijaviti svi zainteresirani svirači mlađi ili s najviše navršenih 18g. starosti, bez obzira na instrument i glazbeni žanr (pop, rock, zabavna, narodna, jazz i etno glazba). Polufinalna natjecanja će se održati u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu, dok će finale biti tijekom veljače u Zagrebu. HGU i njeni partneri pripremili su vrijedne nagrade za finaliste.
– Ideja cijele manifestacije je da se u prvi plan stave mladi glazbenici koji su vrhunski svirači, a tek traže svoje mjesto pod reflektorima. Želimo stvoriti nove glazbene vrijednosti i omogućiti svim vrhunskim mladim instrumentalistima da skrenu pažnju na sebe. U svakodnevnom poslu se često susrećemo s bendovima u kojima svira neki mladi glazbenik s velikim potencijalom. Nažalost, okruženje takve mlade talente s vremenom natjera na odustajanje, umjesto da im na vrijeme damo -vjetar u leđa- i brinemo o njihovoj glazbenoj budućnosti – rekao je Andrej Babić, izvršni tajnik HGU-a.
Sve detalje o nagradi Status Juniori možete pronaći na službenoj web stranici https://nagrada-status.hgu.hr/juniori

Foto: Press