fbpx

Mala scena i ‘Iglica’ na festivalu u Turskoj!

Ankara…

Predstava ‘Iglica’ Lane Šarić, koja se uspješno predstavila od Amerike do Azije, ponovno putuje u Tursku!

IglicaNagrađivana predstava ‘IglicaLane Šarić nastala je u suradnji s Triko Cirkus Teatrom, a u Ankari će na 12. festivalu kazališta za djecu i mlade ‘Little Ladies, Little Gentlemen’, koji se održava od 24. do 30. travnja 2016. godine, odigrati četiri izvedbe.
Režiju ove iznimne produkcije potpisuje Ivica Šimić, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, nagrađivanu kostimografiju Mirjana Zagorec, a u predstavi igraju Iva Peter-Dragan, Nikola Mijatović i Nikolina IglicaMajdak, koja je za ulogu Iglice proglašena najboljom glavnom glumicom na festivalu ASSITEJ-a u Čakovcu 2013. godine.
Ova neverbalna predstava s cirkuskim elementima o djeci koja ‘bodu’ namijenjena je uzrastu od 4 do 10 godina.
‘Iglica’ je premijerno izvedena 31. siječnja 2013., odigrala je više od 100 izvedaba u zemlji i inozemstvu, a već ove subote u 18,00 sati može se pogledati u kazalištu Mala scena.
Sudjelovanje ‘Iglice’ na ovom festivalu još je jedna prigoda da autohtono kulturno stvaralaštvo za djecu predstavimo svjetskoj profesionalnoj i široj javnosti. Uz Malu scenu i Triko Cirkus Teatar, na festivalu će sudjelovati kazališta iz Španjolske, Italije, Irana i Turske. Ovo gostovanje sufinancirano je od strane Grada Zagreba.

Foto: Press – Ana Šesto