Mala scena i opereta ‘Momci na brod’ u Beču!
Piše: redakcija On 18 stu., 2015 At 01:05 PM | Categorized As LifeStyle, Naslovnica, Tech, Vijesti | With 0 Comments

Gostovanje…

Opereta Male scene ‘Momci na brod’ u Beču, Austrija i u novoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu

Momci na brodJedna od najpoznatijih opereta našeg slavnog skladatelja Ivana pl. Zajca ‘Momci na brod‘ odlazi na gostovanje u Beč, Austrija, gdje će održati izvedbu u nedjelju 22. studenoga 2015. godine u 19,30 sati u Akzent theatru uz titlove na njemačkom jeziku. Prije odlaska u Austriju održat će se dvije izvedbe u novootvorenoj dvorani Muzičke akademije u Zagrebu, 19. i 20. studenoga.
Ova iznimna produkcija kazališta Mala scena iz Zagreba, koja je nastala u suradnji s Muzičkom akademijom u Zagrebu, bit će izvedena uz Veliki orkestar Muzičke akademije pod ravnanjem mo. Zorana Juranića i mo. Davora Kelića.
Premijera predstave održana je 16. prosinca 2014. godine u kazalištu Mala scena, povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca, prema libretu Vladana Švacova. Režiju potpisuje Snježana Banović, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Đenisa Pecotić i Emina Kušan, koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović, a producentica Vitomira Lončar. Premijernom izvedbom dirigirao je akademik, maestro Zoran Juranić, a mladi dirigent Davor Kelić, koji je upravo za ovu produkciju dobio ovogodišnju Rektorovu nagradu, dirigirat će izvedbom 19. studenoga.
Momci na brodGlavne uloge pjevat će mladi, ali već afirmirani pjevači Antonia Dunjko, Maja Mužar, Manda Sviben, David Šeb, Ivan Šimatović, Josip Čajko, Igor Vlajnić, Paulina Đapo, Valentina Mekovec, Hana Hanas, Stefano Surian, Karla Ledić i drugi, a u glumačkim dijelovima oduševit će vas glumci Marko Hergešić i Frana Marija Vranković.
Predstava traje 60 minuta, namijenjena je mladima i odraslima, a gostovanje u Beču omogućili su Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb i Zaklada Hrvatska kuća.

Foto: Julio Frangen

comment closed