fbpx

Gostovanje INK GK Pula na festivalu ‘Zlatni lav’!

Predstava Thelma & Louise…

Veliko gostovanje 3. srpnja u 21,00 sati s predstavom Thelma & Louise za koju Dalibor Matanić potpisuje tekst, dramaturgiju i režiju, uprizorit će se na Međunarodnom festivalu komornog teatra ‘Zlatni lav‘.
Janko Popović Volarić, Zlatni lav– Namjera mi je napraviti predstavu koja progovara o problemima koji su krajnje univerzalni i ne tiču se samo američkog kontinenta, štoviše iznimno točno ukazuju na neke rudimente
negativnog ljudskog djelovanja u našoj regiji. Teško prihvaćanje nezaustavljive
tranzicije moderne žene od patrijarhata prema ženskoj emancipaciji, individualnosti i općenito analiza ljudske slobode u današnje doba, garancija su ukazivanja na željenu problematiku i kvalitetnu komunikaciju s pulskom kazališnom publikom. Namjera mi je također aktivnije uvesti publiku u samu predstavu ne bi li se što sugestivnije prikazala i osjetila tragedija dviju hrabrih žena koje su podigle glavu i odlučile napokon živjeti život punim plućima. Uz nositeljice glavnih uloga, Helenu Minić (Thelma) i Lanu Gojak (Louise), pojavit će se i nekoliko sporednih uloga, pretežno muškog svijeta koji je djelomično potpora, a u većini slučajeva prepreka njihovoj slobodi. U današnjem svijetu jako je upitan pojam ljudske slobode i životi koji se pokušavaju izmaknuti osjećaju da ste samo jedan sitni kotačić u velikoj mašini. Siguran sam da će predstava “Thelma&Louise” na krilima filmske uspješnice doći do srca svih Puležana, a  i šire hrvatske i regionalne publike i postati jedna adrenalinska, istovremeno i iznimno emotivna kazališna uspješnica – rekao je Dalibor Matanić.
U predstavi igraju Helena Minić, Lana Gojak, Senka Bulić, Rade Radolović, Janko Popović Volarić.

Foto: Press/arhiva