fbpx

Ekskluzivno: Janko Popović Volarić otkrio sve o novoj ulozi

Thelma & Louise

Janko u snažnoj kazališnoj predstavi Dalibora Matanića glumi četiri uloge, a najzahtjevnija mu je uloga šefa policije

Janko Popović Volarić– Jimmyija kojeg u filmu glumi Michael Madsen i koji je u nekakvom zamršenom odnosu s Louise, šefa policije koji je Thelmi i Louise stalno na tragu, Boba koji je priglupi gost u klubu za kamiondžije te latino tipa koji se pojavljuje vrlo kratko – otkrio je glumac. Janko Popović Volarić glumi u kazališnoj predstavi Dalibora MatanićaThelma & Louise’. Najzahtjevnija mu je uloga šefa policije.
– Jer razvijamo odnos između njega i inspektorice koju glumi Senka Bulić, no taj odnos zapravo ne postoji u originalnom tekstu tako da tu malo istražujemo i preispitujemo što bi bilo najbolje za priču koju želimo ispričati – istaknuo je Janko. U predstavi je Mataniću bila namjera aktivnije uvesti publiku u samu predstavu ne bi li se što sugestivnije prikazala i osjetila tragedija dviju hrabrih žena koje su podigle glavu i odlučile napokon živjeti život punim plućima. Pa nas je zanimalo gdje je Janko pronašao inspiraciju za svoje uloge.
Janko Popović Volarić– Inspiracije za likove imam u okolini i previše. Sve te hrpe šovinizma, omalovažavanja žena i zlostavljanja, kao što znamo, ima svuda oko nas – kazao je Janko. Kaže kako poznaje mnogo žena koje se svakodnevno bore protiv primitivizma, nepravde i s time se suočavaju snažno i hrabro.
– Sve koji sudjelujemo u predstavi ovaj rad je natjerao na razmišljanje i sagledavanje raznih aspekata fizičkog i psihičkog zlostavljanja koje je moguće na raznim razinama muško-ženskih odnosa – ističe glumac. Premijera predstave će biti  15. svibnja 2014. u 20 sati na maloj sceni INK Gradskog kazališta Pula.
– Još nam je ostalo desetak dana do premijere, ali mislim da imamo jako zanimljivu predstavu koja je u nekim trenucima i uznemirujuća i tjera na suočavanje s ljudskom zloćom, perverzijom nasilja i nepravdom. Volio bih da što vise gledatelja pogleda našu, prilično angažiranu predstavu jer mislim da tema koju obrađuje uvijek mora biti u centru pažnje. I da nasilje i nepravda, kojim smo okruženi, mora biti nešto protiv čega se svatko na neki način bori. A prijateljstvo između te dvije žene i njihova snaga je nešto jako lijepo i snažno što inspirira – istaknuo je Janko.

Foto: Saša Miljević