fbpx

Predstava Čorba od kanarinca gostuje u Karlovcu!

Problemi u braku…

Ljubavni par glume sjajna Dora Lipovčan i Rade Radolović. Njihova izvedba će vas nasmijati, ali i potaknuti na razmišljanje o vlastitom odnosu prema svojoj vezi

Dora Lipovčan– Dok je mnogim generacijama prije naše, brak uistinu bio, ili nam bar tako tvrde, smisao života (ako ste žena) ili kraj zabave (ako ste muškarac), danas to stvarno nije slučaj. Brak u klasičnom smislu te riječi je postao tek jedna od mogućih opcija zajedničkog suživota partnera, a u mnogim slučajevima međuljudskih odnosa njegov uobičajeni oblik se potpuno izobličio: ‘divlji brak’, predbračni ugovori, komune sa slobodnom izmjenom partnera, Dora Lipovčanswinganje (razmjena partnera), pravno regulirane homoseksualne zajednice… – smatra Mario Kovač koji je režirao fantastičnu kazališnu predstavu Miloša Radovića – ‘Čorba od kanarinca‘. Predstava ‘Čorba od kanarinca‘ INK Gradskog kazališta Pula sutra, 24. travnja, gostuje u Karlovcu, a premijerno je bila izvedena 08. veljače 2012. godine. Iako na prvi pogled jednostavna priča, dodaje Mario, o ljubavno-bračnim problemima para ima tendenciju kerempuhovskog razvodnjavanja dotične teme, pisac u niti jednom trenutku ne pada u klišeizirane teme ili površne obrade odnosa dvoje glavnih likova. Svojim vokabularom i nelinearnom dramaturgijom uspijeva u ovu vječnu temu unijeti nešto svoje, nešto što nije suvremeno samo pomodnosti radi.

Čorba od kanarincaLjubavni par u ‘Čorbi od kanarinca’ glume Dora Lipovčan i Rade Radolović. Odličan glumački dvojac će vas nasmijati, ali i potaknuti na razmišljanje o vlastitom odnosu prema partneru i vezi jer je tekst pisan iz osobnog iskustva. Predstava je izvedena 14 puta od toga devet puta u INK-u, a pet na gostovanju – Umag, Labin, Sisak, Varaždin i Velika Gorica. U Karlovcu će se upriličiti petnaesta izvedba predstave.

Foto: Saša Miljević