fbpx

Za kreiranje odjeće potrebna je strast

Profokus…

kreiranje odjećeKako bi stvorili novi, interesantan dizajn odjeće potrebna je stvaralačka strast. Ona se sastoji od kreativne energije dizajnera i značajne količine znanja.
Za svakog dizajnera važno je savladati vještinu crtanja. Strast za stvaranjem novih ideja obično je vidljiva na papiru u obliku skice modela. Glavni kreativni pokretač pri stvaranju ideja je mašta. Često dizajneri znaju svoje najbolje ideje nacrtati na komadu papira i to u trenucima inspiracije. Važno je znati koristiti kombinaciju crtanja rukom i pomoću računala jer se ideje mogu brzo realizirati.

kreiranje odjeće, Profokus
Uz pomoć računala na crtežu se s lakoćom mijenjaju, boje, dezeni i detalji. Dobar idejni crtež važan je kako bi se za nacrtanu ideju mogao izraditi kroj i sašiti odjevni predmet spreman za modnu reviju, snimanje look booka, ili odmah za prodaju.
Proces od ideje sve do gotovog odjevnog predmeta u Učilištu Profokus provode iskusni mentori. I danas u klasi su budući mladi dizajneri koji uče tehnike ručnog i računalnog crtanja. To su budući dizajneri koji znaju izraditi kroj i sašiti svoje modele.

kreiranje odjeće
Oni imaju veliki potencijal postati vrsni kao što su mnogi hrvatski dizajneri koji su obrazovanje stekli u Učilištu Profokus. Svojim cjelovitim obrazovanjem spremni su za nove modne izazove i ispunjavanje svoje kreativne mašte.

Foto: Profokus