Besplatno – Traviata – live stream opera iz Osla
By redakcija On 14 tra., 2018 At 09:48 AM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Oslo…

Besplatan prijenos opere Traviata u produkciji Den Norske Opera & Ballett

Traviata– U sklopu europskoga projekta OperaVision kojem se Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu priključilo opernim kućama koje će svoje operne izvedbe snimati, razmjenjivati i prikazivati svojoj publici putem live – streaminga, pozivamo publiku da 14. travnja na web stranicama www.hnk.hr besplatno prate prijenos opere Traviata u produkciji Den Norske Opera & Ballett iz Osla – pozivaju iz HNK u Zagrebu.
OperaVision je europski projekt kojem je cilj razvijati novu kazališnu publiku, a jedna od platformi je web stranica www.operavision.eu, online destinacija koja osim snimki predstava donosi zbirke raznih video materijala, priča i dokumentaraca povezanih s operom, kao i mogućnost otkrivanja bogatog repertoara umjetnosti glazbe i riječi starog četiri stoljeća.
Projekt je pokrenula organizacija Opera Europa, europsko udruženje opernih kuća i festivala, a nakon velikoga uspjeha projekta Operna platforma, koji je do sada privukao više od tri milijuna gledatelja svih uzrasta. Oba projekta sufinancirana su sredstvima iz EU fondova Kreativna Europa koji osigurava rad OperaVisiona do prosinca 2020. godine. U projektu surađuje 30 partnera iz 18 zemalja, Belgije, Hrvatske, Češke, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Irske, Italije, Latvije, Nizozemske, Norveške, Poljske, Rusije, Španjolske, Švedske, Švicarske i Velike Britanije.

Foto: Press – Erik Berg

comment closed