fbpx

Ema Janković i Andrea Solomun u Laubi!

Assembling Prison of Decision…

Andrea Solomun, Ema JankovićDanas 28. ožujka 2015. godine u 20,00 sati i sutra 29. ožujka u 19,00 sati u Laubi na programu je ‘Assembling Prison of Decision’ plesnog kolektiva &M Dance Company.
Dvije mlade plesačice i koreografkinje Andrea Solomun i Ema Janković, upoznale su se tijekom zajedničkog rada na predstavi La Femme i odlučile produbiti svoju suradnju oformivši &M Dance Company. Njihova prva predstava Prison of Decision, premijerno izvedena na Tjednu suvremenog plesa 2014., izazvala je izniman interes publike zbog čega je bila više puta reprizirana. Predstava koja za temu uzima izazove prihvaćanja različitosti s kojima se dvoje ljudi suočavaju u odnosu odražava i dinamiku rada dviju plesačica koje različite plesne izražaje i koreografske ideje spajaju u harmoničnu, ali slojevitu izvedbu. Neograničene plesnim žanrovima te kombinirajući elemente veoma različitih plesnih stilova i tehnika (balet, jazz, moderni i suvremeni ples, floorwork), ali i neplesnih tehnika poput yoge i pilatesa za Laubinu su publiku osmislile site-specific rasplesanu izvedbu kojom će vas na potpuno nov način provesti izložbenim prostorom Laube.
Druga izvedba u nedjelju, 29. ožujka 2015. s početkom u 19,00 sati imat će glazbenu pratnju uživo, u sastavu: Borko Rupena (bubanj), Marko First (violina) i Matej Deronjić (klavijature).
Tematika je naizgled jednostavna, a opet i uzrok čestih problema – kako prihvatiti i nadići međusobne razlike u odnosu dvoje ljudi? Dođite i promijenite kut gledanja!

Foto: Press