Premijerno: Ako kažeš, gotov si! u režiji Krešimira Dolenčića
By redakcija On 21 ruj., 2019 At 12:38 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb..

“Ako kažeš, gotov si!” u režiji Krešimira Dolenčića premijerno izlazi u petak 27. rujna

Ako kažeš, gotov si!Gradsko kazalište Žar ptica, svojom prvom premijerom u ovoj sezoni želi doprinijeti borbi protiv vršnjačkog nasilja, što je jedan od “gorućih” problema suvremenih generacija djece, jer svako četvrto dijete u hrvatskim školama doživljava neki oblik nasilja.
Kako bi djecu, roditelje i nastavnike senzibilizirali i pomogli im u detektiranju problema, u suradnji s Poliklinikom za Ako kažeš, gotov si!zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Žar ptica sezonu otvara predstavom o vršnjačkom nasilju Ako kažeš, gotov si!, koja premijerno izlazi 27. rujna u 19.00 sati.
Tekst, inspiriran stvarnim iskustvima djece iz svakodnevnog okruženja, napisala je Dina Vukelić, a redatelj je Krešimir Dolenčić.
Kroz priču četvero tinejdžera, od kojih se svatko bori sa svojim poteškoćama i nesigurnostima u areni škole, tematiziraju se Ako kažeš, gotov si!različiti oblici nasilja od cyber bullyinga do fizičkog nasilja. Predstava također problematizira utjecaj medija, tehnologije i društvenih mreža na mlade u kontekstu bullyinga, a namijenjena je učenicima viših razreda osnovne škole.
Kako bi što više podignuli svijest o problemu, kao popratni program bit će organizirane radionice pod stručnim vodstvom psihologa, koje bi uključivale raspravu o predstavi i sadržaje uz koje bi se učenici dodatno Ako kažeš, gotov si!educirali.
U predstavi igraju Amanda Prenkaj, Nataša Kopeč, Lucia Stefania Glavich Mandarić, Petar Atanasoski, Marko Hergešić, i Bogdan Ilić.
Kostime za predstavu pripremila je Tea Bašić Erceg, a scenografiju je osmislio Patricio Alejandro Aguero.
Pretpremijerno predstave Ako kažeš, gotov si! se izvode 25.rujna u 10.00 sati i 26. rujna u 19.00 sati.

Foto: Press – Mare Milin

comment closed