fbpx

Gromoglasnim pljeskom publika ispratila Maratonovih 11

Ljeto na Gradini…

Maratonovih 11Jučer je u sklopu Ljeta na Gradini izvedeno zabavno glazbeno scensko djelo Maratonovih 11 s Mijom Negovetić u ulozi Babe Đemfiks, ali i Bejbi Đemfiks. Pedesetak polaznika Studija Maraton vratili su se u čudnu povijest i trenutak rođenja Bejbi Đemfiks, dok još nije postala Baba. Mnoštvo neobičnih spojeva ljudi i događaja u imaginarnom povijesnom razdoblju otkrili su publici njezin čudan unutarnji svijet. Publika je svjedočila potpunoj preobrazbi uzrokovanoj ljubavnim i životnim doživljajima, a sve u znaku izvrsnih glazbenih izvedbi u pratnji Maraton banda i Čička Muzička.
Maratonovih 11Mnoštvo posjetitelja uživalo je u brojnim poznatim hitovima, za ovu priliku prilagođenima neobičnoj priči o Babi Đemfiks, što je publika nagradila dugim aplauzima. Publiku je razveselila gošća mjuzikla – Vanessa Jakač, harmonikašica koja je šarenilu izvedbe dodala posebnu notu. Zidine Trsatske gradine bile su izvrsna kulisa za stvaranje posebnog doživljaja pa se može reći kako je i sama Gradina odigrala jednu od glavnih uloga.
Ovu jedinstvenu glazbeno – scensku priču kreirali su autor scenarija Olja Dešić, koji je bio i u ulozi režisera, Olivera Baljak koja je pripremala mlade glumce te koreografkinja Martina Hrlić Rogić, dok je kostimografiju i scenografiju dizajnirala i izradila Altea Perić koja je bila zadužena i za šminku.

Foto: Press – Foto Kurti