fbpx

Baletni rock-spektakl Radio & Juliet u KD Lisinski

Radio & Juliet

19. ožujka 2022. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog očekuje nas intrigantna inovativna suvremena vizija Romea i Julije poznatog koreografa Edwarda Cluga uz kultne pjesme popularnog benda Radiohead.

Juliet

Ovo jedinstveno baletno uprizorenje najpoznatije Shakespeareove tragedije s ogromnim je uspjehom obišlo SAD, Kanadu, Brazil, Nizozemsku, Italiju, Rusiju, Izrael, Australiju, Singapur, Koreju i mnoge druge zemlje svijeta.

Juliet

Sam Edward Clug za Radio & Juliet je rekao:

– Ovo slobodno možete nazvati uvrnutom verzijom… Moja namjera nije bila ponovno ispričati tu priču, već publici ponuditi iskustvo iz druge perspektive.“ A riječ je o nezaboravnom iskustvu i izuzetnoj simbiozi koja će podjednako zadiviti i ljubitelje suvremenog baleta i obožavatelje Radioheada.

Istu večer na programu će biti još jedno vrhunsko djelo Edwarda Cluga, kojeg mnogi nazivaju europskim koreografskim genijem. Kao uvertiru priči o Romeu i Juliji, gledat ćemo njegov nagrađivani kraći suvremeni balet Quatro, nastao kao plod suradnje s jednim od najboljih baletnih plesača na svijetu, Denisom Matvienkom i skladateljem Milkom Lazarom.

Ulaznice za rock-spektakl Radio & Juliet, po cijenama od 150 do 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr.

Foto: Press Lisinski