fbpx

Tedi Spalato i grupa Galeria: Ispod pokrivača

Drago mi je da surađujem s Mirom Aldukom, rekao je Tedi Spalato

Za lijep početak nove godine pobrinuli su se Tedi Spalato i grupa Galeria koji su za vjerne slušatelje pripremili lagani, romantični novi hit “Ispod pokrivača”

Tedi Spalato

Miro Alduk i Jan Ivelić osnivači splitske pop grupe “Galeria” odlučili su da je došao kraj višegodišnje pauze. Galeria se vraća na scenu pjesmom i spotom „Ispod pokrivača“ koju izvode s Tedijem Spalatom.

Ljepota njihova prva dueta „Uvik ljubavi je malo“ daje naslutiti i da će ovo biti izvrsna suradnja. Tedi se prošle godine na Splitskom festivalu predstavio pjesmom “Srce u koroti” kojom je od stručnog žirija osvojio Brončani val. Iznimno mu je drago ponovno surađivati s grupom Galeria pogotovo kada je u pitanju ovakva pjesma.

Tedi Spalato

Miro Alduk autor je glazbe pjesme “Ispod pokrivača” laganog bossa nova ugođaja koji savršeno odgovara romantičnim stihovima Denisa Batinovića.

Osim Mire Alduka i Jana Ivelića, u izvedbi nove pjesme sudjelovali su i ostali članovi grupe Galeria: Ante Jurinović, Jasenko Troković te kao gosti Zvjezdan Ružić na klavijaturama te Antea Žure u ulozi back vokala. Režiser spota pjesme koji je cijeloj priči “stavio točku na i” je Matko Petrić.

Tedi Spalato ovom je prilikom poručio:

Tedi Spalato

– Nakon koliko, 10, 11 godina, opet mi je drago da surađujem s Mirom Aldukom, autorom ove nove pjesme, ali i s grupom Galeria. Raduje me ova jedna spora, fina, emotivna bossa. Nadam se da će doprijeti do publike – rekao je Tedi Spalato.

Miro Alduk dodaje:

– Pjesma “Ispod pokrivača” kao i ostatak albuma nastala je spontano, opušteno, bez kalkulacija i s mnogo strasti. Međutim, moram napomenuti da sam odmah po završetku pjesme vidio kao jedinog izvođača Tedija Spalata kojeg inače jako cijenim kao čovjeka i umjetnika.

Na moje veliko zadovoljstvo čim je poslušao demo snimku odmah se odazvao pa smo eto nakon 11 godina opet ponovili nadam se uspješnu suradnju.

Ova pjesma i spot najava su skorog albuma grupe Galeria koji nosi naziv “Galeria –Friends”. Ljubav kao inspiracija te dalmatinski pop, rock zvuk uz notu jazza glavne su karakteristike novog albuma na kojem, osim Tedija, pjevaju i Goran Karan, Giuliano, Hari Rončević, Alen Nižetić, Petar Dragojević, Ivo Jagnjić i Dado Topić.

Foto: Press Scardona
Video pogledajte na linku.