fbpx

The Voice Hrvatska od subote na malim ekranima

Show…

The Voice Hrvatska – treća sezona showa od 7. prosinca 2019. do 22. veljače 2020. na HTV1

The Voice HrvatskaNakon nekoliko faza predizbora od mnogobrojnih prijavljenih, pred mentorima, u trećoj sezoni najpopularnijeg glazbenog talent showa The Voice, pojavit će se u pet emisija Audicija njih 79. Oni se bore za okret nove mentorske ekipe. Pred njima je razdoblje učenja i uživanja u glazbi na putu prema osvajanju titule najljepšega glasa Hrvatske. Mentori treće sezone su Massimo Savić, Ivana Vrdoljak Vanna, Davor Gobac i Ivan Dečak koji ne kriju uzbuđenje zbog okupljanja svojega 10-članog tima natjecatelja. Vidjet ćemo kako su se snašli u novim ulogama i jesu li iznenađeni kvalitetom glasova koje slušaju okrenuti leđima i procjenjuju o ulasku samo temeljem glasa.
Emisije audicija izazivaju veliku pozornost gledatelja i javnosti. U tišini kandidati dolaze na pozornicu i počinju svoju izvedbu dok su mentori okrenuti im leđima i procjenjuju je li riječ o glasu koji zavrjeđuje ulazak u natjecanje i prigodu da uz stručnu potporu razvija svoj talent i ostvaruje svoje glazbene snove. U minutu i pol natjecatelji moraju dokazati da su drugačiji, da su posebni, da vjeruju u sebe.
The Voice Hrvatska– Nije to šala, meni je stalo do ove djece – kazao je uoči prvog audicijskog nastupa Gobac. I Vanna je iskazala strepnju istaknuvši da je na mentorima velika odgovornost. Novi mentorski tim već u prvoj emisiji će potvrditi da pri izboru natjecatelja igraju detalji i presuđuju male razlike u izvedbama. Kako se i očekivalo atmosferu u studiju dodatno zagrijava Davor Gobac.
Mentori su iznimno zadovoljni prvom audicijskom emisijom. Massimo je ocijenio da mu je bilo iznimno uzbudljivo i da su mu kolege mentori iznad očekivanja u pozitivnom smislu. Vanna je ocijenila kako nije nimalo jednostavno biti u poziciji procjenjivanja glasova u showu The Voice Hrvatska. Ivan je zaključio da su svi mentori već prvi dan ulovili po jednoga kapitalca u svoju mrežu. Bilo mi je baš zabavno, nije mi bilo naporno, zaključio je Gobac nakon prve emisije Audicija.
U prvoj emisiji vidjet ćemo i okret u prvim sekundama izvedbe, ali i dramatične okrete u posljednjim sekundama. Mentori su se borili da bi pridobili natjecatelja u svoje timove i pa su s nekim od natjecatelja zapjevali i dodatnu pjesmu.
Audicije će u trećoj sezoni biti još napetije jer će uz natjecatelje u studiju biti i njihova pratnja – obitelj i prijatelji. U prve dvije sezone oni su audicijski nastup pratili iza pozornice, a sada će biti u studiju. Natjecatelji će ih vidjeti i zajedno će u istom prostoru proživljavati najnapetije trenutke. Novost je i mogućnost da svaki mentor, jednom tijekom svih pet emisija Audicija, blokira drugog mentora i tako ga spriječi da odabere kandidata koji bi mu bio značajan za formiranje tim. Jesu li svi mentori iskoristili tu mogućnost? Uzbuđenja su zajamčena.

Foto: Press – HRT/Krasnodar Peršun