Video – Čestitka za Uskrs – Lana Kos: Tvoja zemlja

Zagreb…

Uskrs– Kao čestitku za Uskrs HNK u Zagrebu je objavio video izvedbu solistice opere Lane Kos s pjesmom Tvoja zemlja.
Lana Kos – Rođena je u Varaždinu 25. rujna 1984. Studirala je solo-pjevanje na Glazbenoj školi u Varaždinu. Sa 17 godina, debitirala je u zagrebačkom HNK-u kao Kraljica noći u “Čarobnoj fruli”.[3] U istoj predstavi, nastupila je i na gostovanju u Ljubljani. Upisala je studij na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu u klasi Lidije Horvat-Dunjko. Ima raspon glasa od tri oktave. Godine 2003. osvojile je nagradu na državnom natjecanju u Dubrovniku. Krajem prosinca 2005., na audiciji Mstislava Rostropoviča izabrana je za ulogu “Nataše” u operi “Rat i mir”, moskovskog Boljšoj teatra. Sa svjetskim poznatim glazbenikom Rostropovičem, godinu dana je pripremala ulogu u operi, koja je na kraju otkazana. Četiri je godine bila solistica Bavarske državne opere u Münchenu. Bila je i članica Opere Slovenskoga narodnog gledališča u Mariboru.
Ostvarila je čitav niz zapaženih nastupa u opernim kućama diljem svijeta, pa je tako nastupila i u Japanu, Santiago de Chileu, Tel Avivu, Bruxellesu, Liègeu itd. Treća je hrvatska operna pjevačica nakon Biserke Cvejić i Ljiljane Molnar-Talajić, koja je pjevala u veronskoj Areni. Nastupila je kao “Violetta Valery” u Verdijevoj “Traviati”.[6] Do sada je pjevala na više stranih jezika: talijanskom, francuskom, njemačkom, češkom i dr.
Dobila je 2011. godine, Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji izuzetnog ostvarenja mladih umjetnika do 30 godina – za nastup u glavnoj ulozi u operi “Lucia di Lammermoor”. Godine 2013. pjevala je s duet s Placidom Domingom na gala večeri ui Veroni.

Foto: Press
Video:

🌞HNK u Zagrebu vam želi sretan Uskrs🍀🎶Pojačajte zvučnike i uživajte!

Objavljuje Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu Croatian National Theatre in Zagreb u Subota, 11. travnja 2020.