fbpx

U čast grada Zagreba koncert Pjesme našemu gradu

Zagreb…

Na HRT – Radiju Sljeme u nedjelju koncert Pjesme našemu gradu Tamburaškoga orkestra HRT-a u čast grada Zagreba

Ljiljana Vinković– Naš prelijepi grad Zagreb vječno je nadahnuće mnogobrojnim glazbenicima koji su glavnomu gradu Lijepe Naše posvetili svoje najljepše stihove. U njima su opisani neki nezaboravni trenutci – od onih zaljubljenih ispod nekoga starog kandelabera, pa onih sanjivih s vrha Medvednice ili pak onih vječnih s golubovima na Jelačić-placu. Zagrebačka promenada, Pjesma Zagrebu, Golubovi te Zagreb, Zagreb samo su neke od brojnih pjesama, šlagera i šansona posvećenih Zagrebu koje pobuđuju nostalgiju i griju srce – ističe urednica Ljiljana Vinković.
Pjesme našemu graduDanas, 25. veljače 2018. godine s početkom u 20.00 sati, na HRT – Radiju Sljeme na rasporedu je izravni prijenos koncerta iz ciklusa U ozračju tambure Tamburaškoga orkestra Hrvatske radiotelevizije (HRT) posvećen Zagrebu pod nazivom Pjesme našemu gradu. Koncert se održava u HRT-ovu radijskome koncertnom studiju Zvonimir Bajsić.
U snove i sjećanja o Zagrebu ovoga će vikenda tako sve slušatelje HRT – Radija Sljeme vratiti najljepši hrvatski glasovi Renate Sabljak i Đanija Stipaničeva, legenda hrvatske glazbene scene poput Elvire Voće i Stjepana Jimmyja Stanića, kao i mnogih drugih uz Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda. Upravo u njihovim interpretacijama duh staroga Zagreba oživjet će u novome ruhu – u aranžmanima za tambure.
Osim u izravnome prijenosu na HRT – Radiju Sljeme koncert će biti moguće pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Foto: Press