fbpx

Gostovanje – Zijah Sokolović: Kobajagi donijela me roda

Trsatska gradina…

Kobajagi donijela me roda ili priču o rođenju na Trsatsku gradinu donosi Zijah Sokolović!

Zijah Sokolović– Želio sam nenametljivo, jednostavno i prisno uspostaviti kontakt, dijalog s publikom, animirati je, zabaviti je Glumačkim zanatom, da bi gradili formu predstave. Želio sam, da isključiva i jedina komponenta fluidne veze gledališta i pozornice, bude sam Glumac – rekao je Zijah Sokolović.
U programu Ljeta na Gradini, u utorak 21. kolovoza 2018. godine, naći će se predstava ‘Kobajagi donijela me roda’ koja je tematski vrlo nesvakidašnja, a ipak, kroz razne šaljive dosjetke glumca odgovara na neke od učestalih dvojbi svakog roditelja.
Zijah Sokolović, miljenik publike i legenda kazališnih daski, tvrdi kako je katarzu pronašao upravo u riječi – rođenje. Tajna vlastitog porijekla je jedna od najuzbudljivijih koja se pred dijete postavlja od trenutka kada stekne svijest o sebi. Od toga kako će biti razriješena i tko i kako će mu pomoći u tome, zavisi njegov daljnji odnos prema vlastitoj spolnosti, odnos prema drugom spolu, razumijevanje ljubavi i svijeta u kojem živi, zavisi njegovo mentalno zdravlje kada odraste. Formula naizgled jednostavna, ujedno čarobna i pripada Glumcu istraživaču. U današnje vrijeme komunikacija, kompjutera i televizije i najmlađi se smiju pričama ‘o rodi i bebama koje mame i tate nalaze u kupusu’.
O naoko zabranjenim temama, Zijah Sokolović je stavio Glumu ispred sebe, igrajući otvoreno, slobodno, vedro, “rugajući” se iz kuta malog i slabog subjekta djeteta svijetu odraslih na način kako su to činili istinski humoristi, kao što je Ephraim Kishon.
Početak predstave Kobajagi donijela me roda je u 21.00 sat, a ulaz za posjetitelje otvara se u 20.00 sati. Ulaznice za sjedenje su rasprodane, a za stajanje se mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, u Dallas music shopu ili putem sustava mojekarte.hr.

Foto: Press