Ana Rucner obilježila 15 godina umjetničkog rada
Piše: redakcija On 20 ožu., 2017 At 11:48 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Spektakularnim koncertom Ana Rucner oduševila mnogobrojne posjetitelje

Ana Rucner

Ana Rucner– Ovaj koncert je kruna mog dosadašnjeg rada, zahvalna sam svima koji su se uključili u našu humanitarnu akciju, mojim gostima, prekrasnoj publici, roditeljima i svima koji su omogućili realizaciju ovog koncerta. Moje srce večeras je puno i jako sam sretna što ćemo pomoći malim Baranjcima i omogućiti im sretnije djetinjstvo – rekla je Ana Rucner.
Na pozornici zagrebačkog HNK sinoć se slavila glazba i 15 godina Anine ljubavi s violončelom. Uz kreativan program i nekoliko iznenađenja naša violončelistica na najljepši je mogući način obilježila petnaest godina svojeg umjetničkog rada i ljubavi prema glazbi, koja ju je odvela na mnoge najveće svjetske pozornice. A koncert se održao pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH, Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića. Ana RucnerUz nazočnost mnogih uglednih gostiju, kao što su veleposlanik Brazila, NJ.E. g. Da Fontour, predsjednica Hrvatsko-kineskog kulturnog centra gđa. Liu Pilato, župan Osječko-baranjske županije, g. Vladimir Šišljagić i zamjenica gradonačelnika, gđa. Vesna Kusin koncert je bio pravi spektakl, za koji se već danima tražila karta više. U koncertu su uživali i Bojana Gregorić Vejzović, Goran Grgić, Jakov Sedlar, Almira Osmanović te brojni drugi.
Dokumentarni film Jakova Sedlara o Aninih prvih 15 godina posjetiteljima je približio Anine prve nastupe i važne trenutke, uz snažnu poruku kako je uz puno rada i upornosti moguće ostvariti svoje snove. Pirati s Kariba zavladali su pozornicom u prvim glazbenim minutama, a poznate filmske skladbe i najveće Anine uspješnice obilježili su prvi dio koncerta. Sjajni Goran Karan zapjevao je „Eye of the tiger”, Danijela Pintarić predstavila romantičnu skladbu iz filma ‘Čarobnjak iz Oza’, a posebno iznenađenje, pjevačka izvedba Ane Rucner i Vlade Kalembera ponukali su i gledatelje da zapjevaju uz drage goste.
Ana RucnerZa vrelu atmosferu drugog dijela koncerta, ispunjenu romskom glazbom, pobrinuli su se sjajni trubači, gudači i bend Filipa Gjuda uz sjajni vokalni ansambl Arije. Vjerno su dočarali tu iznimnu strast i ljubav prema životu, no istovremeno prožetu i tugom, koju ova glazba nosi u sebi. Ederlezi, Đelem đelem, Kiko kiko, zasigurno će se, uz već uz već prepoznatljive Anine turističke spotove, naći na budućim nastupima naše čelistice diljem svijeta. Veliki pljesak zasluženo je dobio i Anin duet sa sjajnim mladim glazbenikom, Ivanom Jelićem, a otpjevali su pjesmu ‘To je bila ljubav’. Najveće iznenađenje očekivalo je publiku na samom kraju, kad je premijerno u Hrvatskoj izvedena skladba ‘I will follow you’ iz filma ‘Redovnice nastupaju’ u izvedbi Zbora sestara milosrdnica iz Zagreba.

Foto: Press

comment closed