fbpx

Zagrebačka filharmonija: Tri večeri glazbe i filma

Ilok…

U Ilok stižu Charlie Chaplin, Zagrebačka filharmonija i – FIL(M)HARMONIJA!

filharmonijaOd ponedjeljka 9. do srijede 11. rujna – u čak tri večeri na jedinstvenoj lokaciji ispred Muzeja grada Iloka – naš vodeći orkestar Zagrebačka filharmonija priprema tri nezaboravne večeri glazbe i filma s početkom u 20:00 sati koje jednostavno ne smijete propustiti!
U Iloku nas očekuje čarolija filma, glazbe, smijeha i romantike… U Ilok stižu Charlie Chaplin, Zagrebačka filharmonija i – FIL(M)HARMONIJA!
Na jedinstvenoj lokaciji, pod zvjezdanim nebom ispred Muzeja grada Iloka, na velikome platnu sve posjetitelje očekuju projekcije kultnih filmova Charlieja Chaplina uz izvedbe uživo velikog orkestra Zagrebačke filharmonije.
Pripreme su u tijeku, sjajni mladi maestro Krešimir Batinić – stalni suradnik Zagrebačke filharmonije i ravnatelj Zagrebačkoga gradskog kazališta Komedija priprema partiture za izvedbu, a svim ljubiteljima filmske i glazbene umjetnosti – a prije svega svima onima koji žele doživjeti nešto novo i nesvakidašnje, poručuje kako ne smiju propustiti ovaj jedinstveni spoj glazbe i filma koji će još dugo pamtiti.
Izvedbe projekta Fil(m)harmonija koje se tri večeri održavaju na jedinstvenoj lokaciji u Iloku, ispred Muzeja grada s pogledom na Dunav, dio su EU projekta prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije koji je lansiran u Novom Sadu a sada slijedi Ilok, dok se u 2020. planiraju i Subotica te zaključno Vukovar.
Nositelji projekta Zagrebačka filharmonija i Muzička omladina Novoga Sada s velikim veseljem ističu suradnju u ovome EU projektu koji prepoznaju kao priznanje, ali i kao obvezu. Projekt je financiran sredstvima EFRR-a i IPA II fondova Europske unije. U izvedbama, kao gosti Zagrebačke filharmonije, sudjeluju i glazbenici odabrani audicijom Muzičke omladine Novog Sada.
Na rasporedu sve tri večeri Chaplinovi su kultni filmovi Pasji život i Mališan, a u projekcijama filmova uz izvedbe Zagrebačke filharmonije moći će uživati doista svi – od 7 do 77. Važno je napomenuti da je ulaz na sve projekcije – slobodan!
Poziv je stoga upućen ne samo Iločanima, već i svima onima kojima je Ilok nadohvat ruke: Uzmite sa sobom svoje dekice, ponesite kokice, pozovite prijatelje i povedite najmilije…
Od ponedjeljka 9. do srijede 11. rujna provedite sasvim posebnu i nezaboravnu večer uz jednu i jedinstvenu – FIL(M)HARMONIJU!

Foto: Press