fbpx

Ana Rucner 15 godina karijere slavi i uz romsku glazbu

Sjajna violončelistica…

Lijepa violončelistica najavila je humanitarni koncertni spektakl u HNK Zagreb i Osijek u kojem ćemo je vidjeti u potpuno neočekivanom izdanju

Ana Rucner, Jakov SedlarU zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu Ana Rucner će 19. ožujka sjajnim koncertnim spektaklom proslaviti 15 godina karijere i svoje ljubavi prema glazbi i violončelu. Gosti koncerta će biti sopranistica Danijela Pintarić i Goran Karan te vokalni ansambl Arije. Na konferenciji za novinare lijepa violončelistica prisjetila se školskih dana kad je maštala da će jednom promijeniti nešto u glazbi. Rekla je kako je malo tko razumio njezinu želju, pa čak je ni roditelji nisu u potpunosti shvaćali, ali su joj davali svoju podršku. Danas je Ana zahvalila svojoj majci.
Ana Rucner– Mama hvala ti, ovo je za tebe što sad sviramo – poručila je Ana, pa okupljenim novinarima odsvirala ‘Đelem, đelem’ te tako dočarala emotivnu atmosferu koncerta koji priprema.
Lijepa Ana na koncertu će osim svog standardnog repertoara, izvoditi romsku glazbu u koju se zaljubila u svojoj jednoj, kako kaže, emotivno teškoj fazi života.
– U to vrijeme preminula je i Esma Redžepova, a ja sam slušala njezine pjesme i polako se zaljubljivala u tu glazbu, i tada je nastao drugi dio koncerta – rekla je violončelistica. Na koncertu će biti prikazan i kratki dokumentarac o 15 godina karijere Ane Rucner koji potpisuje Jakov Sedlar.
– Imati Anu za prijatelja i suradnika je privilegija. Ana može sve i ima pravo na sve – naglasio je Sedlar. Ana će 15 godina karijere proslaviti i u HNK Osijek 23. ožujka. Koncerti u Zagrebu i Osijeku su humanitarnog karaktera. Prihod koncerata ide udruzi Baranjski leptirići za nabavku medicinskih pomagala, udruzi sv. Martina za pomoć ugroženim obiteljima i dječjem vrtiću Radost iz Darde te društvenom domu u Popovcu za izgradnju dječjeg igrališta.

Foto: Scena.hr
Fotogalerija: [nggallery id=717]