fbpx

Akcija: Otkrij na vrijeme – Gibonni, Rinaldo Zuliani…

Zagreb…

Humanitarna akcija na kojoj će nastupiti Gibonni, Rinaldo Zuliani, The Frajle…

Hrvatska kuća disanja– Akcijom Otkrij na vrijeme prikupljaju se sredstva za kupnju CT uređaja nove generacije koji će primarno pušačima, kao najugroženijoj ciljnoj skupini, na godišnjoj razini omogućiti screening i ranu dijagnostiku plućnih oboljenja s naglaskom na rak pluća, a nema ga u Hrvatskoj. Većina pušača prestane pušiti tek kad ozbiljno oboli ili kad oboli netko od njihove obitelji i prijatelja, a tada je već prekasno. Odazivom na humanitarnu večeru, kao važnog dijela akcije Otkrij na vrijeme, činite veliki korak k unapređenju ukupnog zdravlja, ali i zdravlja vas i vaših bližnjih – rekao je akademik Miroslav Samaržija, Upravitelj Zaklade Hrvatska kuća disanja.
GibonniGrad Zagreb i Zaklada Hrvatska kuća disanja pokrenuli su jednu od najvećih humanitarnih akcija u Hrvatskoj pod nazivom Otkrij na vrijeme čiji će središnji dio obilježiti gala večera u četvrtak, 24. studenog 2016. godine u Kristalnoj dvorani, s početkom u 19.00 sati. Uz specijalitete chéfova hotela, večer će uveličati i nastupi renomiranog hrvatskog glazbenika Gibonnija, talijanskog opernog pjevača Rinalda Zulianija, novosadskog kvarteta The Frajle i gosta iznenađenja, a The Frajleučenici Opće privatne gimnazije iz Zagreba izvest će prigodnu predstavu.
Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća, a glavni poticaj za pokretanje akcije zabrinjavajući je broj od 3.000 novooboljelih i gotovo jednak broj umrlih od karcinoma pluća godišnje. Cilj ove hvalevrijedne akcije je prikupljanje 15 milijuna kuna za kupnju CT uređaja za rano dijagnosticiranje ove zloćudne bolesti.

Foto: Press