fbpx

Dva spektakla iz Sankt Peterburga na sceni HNK

Zagreb…

Dva baletna spektakla – Don Quijote i Giselle iz Sankt Peterburga na sceni zagrebačkoga Hrvatskog narodnog kazališta

na sceni

na sceniHrvatsko narodno kazalište predstavit će dvije spektakularne baletne izvedbe Državnoga baletnog kazališta Leonid Jakobson u povodu obilježavanja 50. obljetnice prijateljstva gradova Sankt Peterburga i Zagreba. Predstava Don Quijote Ludwiga Minkusa, koreografsko je ostvarenje svjetski poznate baletne zvijezde, danskog plesača i koreografa Johana Kobborga a na programu je u četvrtak, 7. lipnja 2018. godine.
na sceniPredstava Giselle Adolphea Adama, dvo-činski klasični balet, prijenos je izvorne baletne verzije iz 1841. koju su postavili koreografi Jean Coralli i Jules Perrot na glazbu Adolphea Adama, a na programu je u petak, 8. lipnja.
Državno baletno kazalište Leonid Jakobson iz Sankt Peterburga jedna je od najprestižnijih baletnih kuća ne samo u Rusiji, nego i na cjelokupnoj međunarodnoj kulturnoj sceni. Nosi ime slavnoga ruskog koreografa Leonida Veniaminoviča Jakobsona (1904.-1975.). Od 2011. godine ovim kazalištem upravlja Andrian Fadeev, ugledni ruski umjetnik čija je vizija razvijati jedinstveno kazalište koje vješto kombinira klasično i moderno, tradicionalno i inovativno.

Foto: Press