fbpx

Marija Kohn oduševljena komedijom (m)Adam i (š)Eva!

Ekipa komedije

Nova komedija teatra Don Hihot (m)Adam i (š)Eva pred vratima pakla oduševila je brojne poznate osobe na premijeri u nedjelju u zagrebačkom kazalištu Vidra.

Riječ je o novom projektu za kojeg je scenografiju osmislila diplomirana dizajnerica i TV voditeljica Nikolina Pišek. Tekst i režiju komedije potpisuje Lana Bitenc, a dramaturg je Mario Kovač. Prepunom Vidrom nije se prestajao oriti smijeh, kojeg su na pozornici iz minute u minutu izazivali glumci Zlatan Zuhrić Zuhra, Vesna Ravenšćak i Jasna Jozić, a publika se prepoznala u brojnim situacijama, koje opisuju tipične bračne nesuglasice i muško-ženska previranja.

– Zadnja tri dana gledala sam tri različite premijere, ali ova je najbolja – komentirala je nakon predstave glumica Marija Kohn.

Bili su tu i Zdenka Kovačiček, Sanja Pilić, Robert Bošković, Senka Bulić, Boris Banović i Silvija Šesto.

Komedija (m)ADAM i (š)EVA PRED VRATIMA PAKLA nastala je prema motivima legendarne Kishonove knjige “Kod kuće je najgore”. “Jeste li zadovoljni? Zadovoljeni? Ili brakom zadavljeni?” – pita psihijatrica Ljilja Pandža von Zečić (Jasna Jozić) publiku, predstavljajući im kroz šest lekcija tipične muško-ženske odnose. Ali, dajući im rješenja i savjete.

Kroz 22 karaktera provlače se klišeji poput: on (Zuhra) je mamin sin, a žena (Vesna Ravenšćak) rospija mrzi njegovu mamu – svekrvu. Zatim problem oko seksa u trećoj životnoj dobi, a ona je stara i izmučena nakon 35 godina braka. Ili je on hipohondar, a nju ne zanima nakon tri godine braka je li on dobro ili ne. Ili pak supruga, koja je toliko zauzeta sama sobom da ne vidi kako joj muž sjedi kod kuće s dvije slomljene noge. A sve je to projekcija psihijatrice Ljilje, odnosno njezine frustracije. Bračne situacije koje će vas nasmijati do suza podcrtane su Huljićevom glazbom (Minus i plus, Razmažena…), ali za ravnotežu glazbenog izričaja tu je psihijatrica Ljilja, koja je opčinjena glazbom Ane Rucner.

Sljedeće dvije izvedbe, nakon premijere, održat će se također u Vidri, u srijedu, 22. svibnja u 20 sati te u nedjelju, 26. svibnja u 20 sati.