Mariachi Los Caballeros u ozračju tambure
Piše: redakcija On 24 ožu., 2017 At 11:13 AM | Categorized As Glazba, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Mariachi Los CaballerosU nedjelju 26. ožujka 2017. godine u studiju Zvonimir Bajsić, s početkom u 20.00 sati, Tamburaški orkestar HRT-a održat će peti ovosezonski koncert iz ciklusa U ozračju tambure.
Kako zvuči spoj hrvatske i meksičke tradicije pokazat će nam Tamburaški orkestar HRT-a i prvi hrvatski sastav koji izvodi autentičnu meksičku glazbu – Mariachi Los Caballeros – koji u svojoj gotovo dvadesetogodišnjoj karijeri bilježi, uz ostalo, Mariachi Los Caballerosnastupe na Međunarodnom mariachi i charerría susretu u Guadalajari uz najuglednije mariachi sastave svijeta te suradnju s proslavljenim meksičkim tenorom Rámonom Vargasom. Koncertom će ravnati maestro Siniša Leopold.
Na ovogodišnjoj dodjeli glazbene nagrade Porin, održanoj u petak, 17. ožujka u Splitu, u kategoriji najboljeg albuma tamburaške glazbe Porina je osvojio dvostruki CD Siniše Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a, objavljen u ediciji Gold Collection nakladnika HRT-a i Croatia Recordsa u povodu obilježavanja trideset godina profesionalne suradnje maestra Leopolda i Tamburaškog orkestra HRT-a. Album sadrži trideset skladbi, izabranih iz bogatog arhiva HRT-a, nastalih je upravo u tom tridesetogodišnjem razdoblju.

Foto: Press

comment closed