fbpx

Zimska fantazija u kazalištu: Snježna bajka

Rijeka…

Glazbeno – plesna, operno – dramska, hrvatsko – talijanska, primorsko – goranska zimska fantazija Snježna bajka

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Snježna bajka

Snježna bajkaHNK Ivana pl. Zajca u subotu, 3. prosinca 2016. godine s početkom u 18.00 sati postaje daleko kraljevstvo premijerom predstave ‘Snježna bajka’. Priča je to o odbjegloj kraljevni ledenog dodira koja je još kao malena djevojčica pobjegla u šumu, a koju osim čitavog njenog kraljevstva, i publika pomaže pronaći.
U kolažu motiva mnogih popularnih bajki kao što su ‘Snježna kraljica’, ‘Snjeguljica i sedam patuljaka’, ‘Trnoružica’ i drugih, izmjenjivat će se kratki dijalozi i svima poznati songovi i arije, ‘Tiha noć’, ‘Heigh Ho’, ‘Ding Dong’, ‘Zvončići’.
Najmlađi posjetitelji doživjet će magičan svijet, koji iz omiljenih bajki što se generacijama čitaju pred spavanje, stiže u čaroban ambijent Kazališta.
Sve to prema ideji Kreativnog tima ‘Zajca’, dirigenta Igora Vlajnića, dramaturginje Nataše Antulov te solista i članova zbora Opere. Bajkovite je kostime iz fundusa riječkog Kazališta odabrala Manuela Paladin Šabanović. Kraljevna je Vanja Zelčić, a Kraljević Saša Matovina. Dobre vile su Leonora Surian, glumica Talijanske drame te nacionalne operne prvakinje Olga Šober i Mirella Katarinčić Toić. Kraljevićevi su pomagači Slavko Sekulić i Sergej Kiselev, a rudari i dvorjani su članovi zbora Opere HNK Ivana pl. Zajca.
Reprize predstave ‘Snježna bajka’ su na rasporedu 5. prosinca u 10 i 12.00 sati, 6. prosinca u 10, 12 i 19.00 sati te 7. prosinca 2016. u 9.00 sati na velikoj pozornici HNK Ivana pl. Zajca.

Foto: Press