fbpx

Ansambl Lado 9. studenoga u KD Lisinski

Ansambl Lado

Svečani godišnji plesni koncert Ansambl Lado održat će se 9. studenoga 2021. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu

Sedamdesetminutni program tradicijskih plesova i glazbenih brojeva priredio je umjetnički voditelj Krunoslav Šokac. Publika će imati prilike uživati u rado izvođenim koreografijama s Ladova repertoara poput Prigorskih plesova, Valpovačkog kola i Linđa, a publika će moći uživo vidjeti i obnovljene splitske narodne nošnje u koreografiji Stari splitski plesovi.

Ansambl Lado

– Vodeći računa o još uvijek važećim protuepidemijskim mjerama, a prije svega o zdravlju publike i umjetnika Ansambla LADO, program je osmišljen kao kombinacija plesnih i vokalno-instrumentalnih djela. Nakon što su godišnji koncerti 2020. godine bili otkazani, ovoga puta program će izvesti manji broj umjetnika i dalje zadržavajući visoku kvalitetu izvedbe. Program će pratiti vizualizacije Ivana Lušičića u kojima je korišten dio iz fototeka Ministarstva kulture i medija RH i Etnografskog muzeja Zagreb – rekao je Šokac.

Ansambl Lado

Ansambl LADO neprestano radi na proširivanju i obogaćivanju svog repertoara i na koncertu će praizvesti dva glazbena broja iz Hrvatskog zagorja – Ftičica je letala u obradi Mladena Kosovca i Ideju mužikaši u obradi Bože Potočnika.

Ulaznice za nastup Ansambl Lado u Lisinskom, 9. studenoga u 19.30 sati po cijeni od 80 i 120 kuna mogu se kupiti online ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog. Popust od 20% ostvaruju učenici, studenti, umirovljenici, osobe s invaliditetom i članovi kulturno umjetničkih društava i djelatnici Zagrebačke banke prilikom kupovine ulaznica na blagajni Lisinskog.

Koncertu će posjetitelji moći prisustvovati sukladno propisanim protuepidemijskim mjerama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Na ulazu u dvoranu, posjetitelji su dužni predočiti važeću EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju, testiranju i/ili preboljenju bolesti COVID-19.

Ako posjetitelj ne posjeduje traženu potvrdu, moći će napraviti i brzi antigenski test na punktu koji će se nalaziti u prostorima Lisinskog. Djeca mlađa od dvanaest godina koja će koncert Ansambla LADO posjetiti u pratnji roditelja/skrbnika koji posjeduju EU digitalne COVID potvrde izuzeta su od obveze posjedovanja EU digitalne COVID potvrde.

Početkom studenoga bit će poznati termini i lokacije godišnjih plesnih koncerata u drugim gradovima.

Foto: Press – Ansambl Lado