fbpx

Barack Obama u divljini s Bearom Gryllsom

Discovery…

Barack ObamaPoznati pustolov i avanturist Bear Grylls za svoj serijal ‘Divlje pustolovine slavnih‘ s Bearom Gryllsom na izazovne i opasne lokacije širom svijeta vodi slavne osobe, kako bi doživjeli pustolovinu života i ispitali svoje granice izdržljivosti. Discovery Channel premijeru druge sezone sprema za ožujak, a na sam Božić, 25. prosinca s početkom u 22,00 sata emitirat će se specijalno izdanje u kojem Bear Grylls u divljinu vodi ni manje ni više nego predsjednika SAD-a, Baracka Obamu. Bear predsjednika Obamu vodi u nepreglednu divljinu Aljaske. Za to postoji jako dobar razlog. Bear želi da se Predsjednik osobno uvjeri u posljedice klimatskih promjena. Osim toga, Aljaska je savršena za provjeru kojim vještinama preživljavanja barata američki Predsjednik.
Prekrasan krajolik nije previše gostoljubiv. Predsjednik Obama će naravno morati kušati i neizostavan obrok kojeg Bear servira u divljini. Jedina stvar oko koje se Barack Obama zabrinjavao prije odlaska u divljinu s Bearom Gryllsom, bila je upravo to, što li će morati pojesti ili popiti. Bear po tom pitanju do sada nije imao milosti prema svojim gostima. Konzumirali su samo ono što surova divljina ponudi. Za Predsjednika Bear sprema hra­njiv obrok, lososa. Činjenica da je losos kojeg jedu u biti ostatak medvjeđeg obroka ko­jeg je Bear pronašao usput, malo će začiniti objed.
Barack ObamaBarack Obama i Bear Grylls zajedno su na licu mjesta pred kamerama promatrali učinke klimatskih promjena na području Dillinghama. Barack Obama osobno je svjedočio što se događa na Aljaski i kako te promjene uzrokovane globalnim zatopljenjem utječu na divlji svijet, kao i na živote stanovnika Aljaske koji uvelike ovise o prirodnim ciklusima.
Nadahnut iskustvom koje proživljava predsjednik se s Bearom dotakao i priča van sce­narija. U osobnom razgovoru predsjednik Obama je podijelio svoja razmišljanja o tome što znači biti otac koji je ujedno i predsjednik, o njegovu odnosu sa suprugom i djecom, te kako balansira s vremenom kada su u pitanju posao i obitelj.
U ožujku ćemo moći gledati kako su se u pustolovinama s Bearom Gryllsom snašli Kate Winslet, Drew Brees, Kate Hudson, Michelle Rodriguez i Eda Helms. Svi oni će testirati svoje vještine preživljavanja i pokušati pomaknuti svoje mentalne i fizičke granice. Od padobranstva u Catskill planinama, do spuštanja niz stijene Utaha te borbe sa silovitim vjetrom i kišom u Škotskoj, Grylls i zvijezde tjerat će svoje umove i tijela do krajnjih granica kako bi uspješno završili svoje putovanje.

Foto: Press