fbpx

Kazalište s ‘druge strane pozornice’

Pula…

Kazališni sat privlači sve veći broj osnovnoškolaca iz cijele Istre – Kazalište s ‘druge strane pozornice’

Kazalište– Danas su u INK Gradskom kazalištu Pula održana dva Kazališna sata, program kojim učenicima osnovnih i srednjih škola u našoj županiji predstavljamo Istarsko narodno kazalište Gradsko kazalište Pula iz drugačije perspektive. Učenici, uz stručno vodstvo dramskih pedagoga, obilaze prostore unutar zgrade, scenu, scensku radionicu, tonsku i kabinu rasvjete, garderobe, upoznaju se s djelatnicima, odnosno njihovim radnim zadacima koji su direktno vezani za rad na sceni (inspicijent, majstor scene, tona, svjetla, garderobijer, rekviziter) – kažu u INK GK Pula.
Djeca tako doživljavaju kazalište s ‘druge strane pozornice’, uče o povijesti kazališne zgrade, usvajaju stručnu kazališnu terminologiju, upoznaju se s procesom nastajanja predstave i mjestom gdje nastaje kazališna čarolija.
– Zahvaljujemo Osnovnoj školi Vazmoslava Gržalje iz Buzeta koja nas je danas posjetila, svim osnovnim školama koje su već bile, ali i onima koje će tek doći na podršci i prihvaćanju programa Kazališnog sata u zajedničkoj misiji edukacije i razvoja buduće kazališne publike – poručuju iz kazališta.

Foto: Press