fbpx

Birana gastro ponuda u restoranu Balon!

Zagreb…

Novo ruho i novi menu kultnog zagrebačkog restorana Balon

BalonU novu sezonu restoran Balon ušao je s osvježenim interijerom, novom kartom jela te posebno pripremljenim menijem za kasnopopodnevna i večernja druženja, koji će zadovoljiti nepca i onih najizbirljivijih.
Svim gostima restoran Balon pripremio je 3 menija: ‘TO SHARE’ (za dvije osobe), koji se nude kao 3 koncepta raspoređena u 3 cjenovna razreda:
MENU 1:
Četiri vrste namaza: Aioli, Masline, Sušene rajčice, Humus
Tatarski biftek
Spare ribs svinjska rebrica sa sotiranim krumpirićem i toplim kremastim povrćem
BalonBalonTorta ‘Balon’ na umaku od vanilije
280 kn
MENU 2:
Carpacio od hobotnice u limunu
Rižoto sa grdobinom i pestom od rukole
Tuna steak na šalši i povrće sa žara
Semifreddo od buče
320 kn
MENU 3:
Bruschetta od foccacie sa rajčicom i svježim bosiljkom
Hladni Foie Gras na shifonadi i Cumberland umakom
Pohani crni rižoto na kremi od kajmaka
Tiger kozice iz marinade na klicama
Tagliatta biftek na rukoli sa listićima Balonparmezana
Mini burger u foccaci sa azijskim umakom
Tart od kruške i marzipana
Čokoladna tortica sa tartufima i sladoledom od pistachi
480 kn
Ovakva ponuda idealna je za sve one koji svoja druženja s prijateljima i najmilijima žele upotpuniti nezaboravnim gastro užitcima. Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni gosti pokazatelj su da restoran Balon uistinu je mjesto gdje vas očekuju istančani okusi u kojima će uživati svi istinski hedonisti. Osim izbora jela restoran Balon poznat je i po biranim vinima koji će se savršeno sljubiti s izabranim jelima.

Balon

NOVI MENU, IZMEĐU OSTALOG, SASTOJI SE OD SLJEDEĆIH ZANIMLJIVIH JELA:

TOPLA I HLADNA PREDJELA:
a. Bruschetta od pogače s rajčicom i svježim bosiljkom
b. Filet lososa obložen s limun paprom na vrhnju s čilijem i umakom teriyaki
c. Tatarski od tune mariniran soja umakom i sezamovim uljem s tostiranim kruhom i bučinim sjemenkama
d. Pohane punjene masline s teletinom i puretinom na šalši
e. Rižoto sa grdobinom i pestom od rikole
f. Tiger kozice marinirane u marinadi od đumbira, soja umaka, umaka teriyaki i slatkog čilija, poslužene na svježim klicama
g. Mini burger od junetine sušene suhim dozrijevanjem u pogači s azijskim umakom

GLAVNA JELA:
a. Premium“ biftek s pjenicom od guščjih jetara
b. Svinjska rebrica sa sotiranim krumpirom i toplim kremastim povrćem
c. Janjeći lungić s koricom od provansalskog bilja s pirjanom lećom i „Gratin” krumpirom
DESERTI:
a. Topla čokoladna tortica s tartufima i sladoledom od pistacija sa sezamovim uljem
b. Tart od kruške i marcipana

Foto: Mario Kučera