fbpx

CeKaTe – 12. Susreti plesnih grupa!

Trešnjevka…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Više od 2.000 plesača iz cijele Hrvatske stiže u CeKaTe na 12. susrete plesnih grupa

susreti plesnih grupaCentar za kulturu Trešnjevka ove godine organizira 12. susrete plesnih grupa, a na kojima će svoje plesno umijeće pokazati više od dvije tisuće plesača iz cijele Hrvatske. Samo na prvom vikendu plesnih susreta plesati će čak tisuću plesača koji će izvesti 92 koreografije.  Plesne skupine natjecat će se u četiri kategorije: klasični ples, suvremeni ples, kategoriji step, jazz, show te kategoriji urbani (street dance) plesni izričaj. Grupe odabrane za nastup na 12. susretima plesnih grupa ocjenjivati će stručno povjerenstvo u sastavu: Ana Šaškor Jurić, Tamara Savićević i Antonieta Šeketa Gleich.
12. Susreti plesnih grupa će se održati u tri termina – od 10. do 12. travnja na Trešnjevačkoj će se plesnoj sceni predstaviti grupe koje će izvoditi – show, jazz, step plesni izraz, termin od 17. do 19.travnja rezerviran je za suvremeni i klasični plesni izraz dok će se od 24. do 26. travnja u CeKaTeu natjecati plesači u kategoriji urbani plesni izrazi. Novost na ovogodišnjim plesnim susretima je i kategorija Trepsići, a koja je namijenjena djeci od tri do pet godina.
Cilj 12. susreti plesnih grupa prvenstveno je ostvarivanje mogućnosti za scenski nastup mladih plesača amatera i to pred brojnom publikom na velikoj plesnoj sceni, te podizanje kvalitete amaterske plesne scene uopće.

Foto: Press