fbpx

Četiri tenora ispraćena glasnim ovacijama

Zagreb…

Koncert Četiri tenora– Kad publika zajedno s nama zapjeva, osjetimo da su primili tu našu energiju i da smo svi skupa cijelim bićem u koncertu – rekao je Vladimir Garić.
Četiri tenora u pratnji maestra Jurice Karuze održala su sinoć spektakularan dvosatni koncert pred prepunim platoom Gradec dok se iza njih pružao predivan pogled na zagrebačku katedralu koji je cijelom koncertu dao čaroban ugođaj. Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić oduševili su izvedbama arije ‘Nessun Dorma’, talijanskih ‘Grande Amore’, ‘Funiculi Funicula’, ‘Canzone per te’ te domaćih standarda poput Cocine ‘Vilo moja’, Oliverove ‘Cesarice’, Robićevih ‘Golubova’ i ‘Zvona moga grada’ Vice Vukova.
No publici ni dva sata koncerta nisu bila dovoljna te su jedva pustili Tenore da odu s pozornice nakon čak četiri bisa. Ali nije samo publika uživala u koncertu. I Tenori su ga jedva dočekali te ga ističu kao jedan od dražih ovog ljeta.
– Još smo puni dojmova i emocija. Hvala publici koja nas je tako toplo ispratila. Iza nas je puno koncerata ovog ljeta, no ovaj ćemo pamtiti, kazao je Đani Stipaničev nakon koncerta. Osim što su izvrsno pjevali, Tenori su se iskazali i kao izvrsni zabavljači. Između pjesama su se međusobno ‘podbadali’ i šalili s publikom, a pošteđen nije ostao ni maestro Karuza. Cijeli koncert protekao je u opuštenoj atmosferi prožetoj mediteranskim šarmom četvorice Tenora koji nisu ostali ravnodušni na prijam zagrebačke publike.
Dalmatinski slavuji svoju su priču počeli u Zagrebu u srpnju no zbog kiše su koncert morali odgoditi. U međuvremenu su nastupili diljem obale, a svi koji su ih vidjeli i čuli slažu se da je riječ o izvođačima svjetskog kalibra. Ljetnu turneju završili su gdje su ju i počeli; na predivnom zagrebačkom platou Gradec odakle su ispraćeni onako kako zaslužuju – stajaćim ovacijama.

Foto: Press arhiva