fbpx

Elvira Hasanagić pobjednica natjecanja Zinka Milanov

Rijeka…

Elvira HasanagićSopranistica Elvira Hasanagić iz Njemačke osvojila je prvu nagradu stručnog žirija i tako u subotu, postala pobjednicom drugog Međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača ‘Zinka Milanov‘ u organizaciji HNK Ivana pl. Zajca što je održano u okviru ‘Riječkih ljetnih noći‘.
Druga nagrada stručnog žirija pripala je favoritknji publike, sopranistici Mojci Bitenc iz Slovenije, koja je zahvaljujući najvećem broju glasova, osvojila i Nagradu publike. A trećeplasirani prema odluci stručnog međunarodnog žirija mladi je poljski tenor Piotr Buszewski.
Elvira HasanagićPosebnu nagradu Opere riječkog HNK Ivana pl. Zajca, koja uključuje umjetnički angažman u riječkoj opernoj ili koncertnoj produkciji u sljedeće dvije sezone, a o kojoj su odlučivali ravnatelj Opere i v.d. intendanta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević te ravnateljica Natjecanja, operna primadona Vlatka Oršanić, dobile su laureatkinja Elvira Hasanagić i mezzosopranistica Bang Shin Je iz Južne Koreje.
Na završnom koncertu, uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca, a pod ravnanjem maestra Tibora Boganyija, nastupilo je devetero finalista, uz četvero nagrađenih i Svetlana Merzlova, sopran (Rusija), Alexandra Nowakowski, sopran (SAD), Ljupka Rac, sopran (Srbija), Nela Šarić, sopran (Hrvatska) te Elli Vallinoja, mezzosopran (Finska).
Međunarodni stručni žiri koji je odlučio o nagrađenima, ove je godine radio u sastavu: Olivera Miljaković, Katrin König, Mariano Horak, Alessandro Di Gloria, Carl Unander-Scharin, Kalle Kanttila i Vlatka Oršanić.

Foto: Press