fbpx

Ero s onoga svijeta u Vrlici!

Splitsko ljeto…

Medijski pokrovitelj  Scena.hr

Ero s onoga svijetaNaša najomiljenija opera Ero s onoga svijeta jedna je od rijetko izvođenih hrvatskih opera na stranim pozornicama, najviše u Njemačkoj. I ovoga ljeta moći ćemo je pratiti u njenom najprirodnijem zamislivom okružju: na tlu s kojega je izvorno i ponikla – u Vrlici, rodnom mjestu Begovićevom, kao i rodnom mjestu mnogih folklornih poticaja što ih je Gotovac tako nenadmašno ugradio u Era.
Podvig preodijevanja bogatog seljaka Miće koji tobože dolazi s onoga svijeta u namjeri da ispita ćud i odanost djevojke koju voli, razvija se u bogatom nizu komičnih situacija i zapleta. Opera je puna prekrasnih narodnih napjeva koje je Gotovac vještinom najvećeg majstora uklopio u svoje djelo. Lišena patetike, puna iskričave satire, ta opera je jedno od najboljih djela slavenske operne literature.
Ansambli, Zbor i Orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split pod ravnanjem maestra Harija Zlodre, s Miljenkom Đuranom u naslovnoj ulozi tobožnjeg Era s onog drugog svijeta, te Boženom Svalinom, Terezijom Kusanović, Ivicom Čikešom, Ljubomirem Puškarićem i Jelenom Brnadić kao solistima, uz plesače splitskog KUD Jedinstvo vratit će još jednom Era… kući.
Predstava Ero s onoga svijeta na programu je sutra 4. kolovoza 2015. godine s početkom u 21,00 sat u Vrlici.
Ulaznice se prodaju u organizaciji Turističke zajednice grada Vrlike. Informacije vezane za ulaznice mogu se dobiti na tel. (021) 827460.

Foto: Press