fbpx

Hrvoje Rupčić: Spavao sam u štali s konjima i jahao po cijeloj Istri

Ljeto iz dječačkog sna…

Moja ljeta imaju puno priča. Kad mi kažu da usporim, moj odgovor je uvijek: Ljudi pa ja sam na odmoru, nemam sada vremena za odmor, kaže umjetnik za portal Scena.hr

Hrvoje Rupčić

Hrvoje RupčićHrvoje Rupčić želio je ovog ljeta motorom obići Iran, ali je zbog brojnih obveza morao odgoditi put. Tako je ljeto proveo u Hrvatskoj.
– Pa sam odlučio da ću vrijeme između tih obaveza pretvoriti u mini avanture i upoznavati manje dostupne dijelove naših krajeva i, naravno, bježati od turističkih središta – rekao je frontmen grupe Cubismo za portal Scena.hr. Kaže da je ovog ljeta proživio svoj dječački san.

Štala i konji
– Tjedan dana sam proveo na ranču Barba Tone u Istri gdje sam spavao u štali s konjima i jahao sedam do osam sati dnevno po cijeloj Istri. Pali su i neki planovi s vlasnikom ranča, Zokijem,  da na jesen pokušamo napraviti put konjima od Pule do Karlovca – otkrio je Rupčić. Glazbenik se počeo baviti i penjanjem po stijenama.
– Jako mi se svidio taj osjećaj kad si sam na okomitoj stijeni. Svidio mi se adrenalin i koncentracija koja je za to potrebna. Svakako ću se nastaviti baviti time – naglasio je Rupčić. Dodaje da ljetovanje ne može zamisliti bez motora, gojzerica i vreće za spavanje.
– To su moja osnovna ‘oruđa’ za istraživanje svijeta oko mene – kazao je. Glazbeniku su putovanja na zanimljiva i egzotična mjesta velika strast.
– Strast je oduvijek bila tu. Kao i fascinacija dalekim, egzotičnim zemljama. Već s 18 godina, u tadašnjoj JNA, prijavio sam se za odlazak u mirovnu misiju u Namibiju, ali to je jedna druga priča. S 25 godina otišao sam u Venecuelu kod svog prijatelja, a danas kolege Ricarda Luquea. Nakon toga posjet Kubi… Danas sam samo pronašao vrijeme i način da te svoje želje što češće provodim u stvarnost – otkrio je Rupčić. Ističe da s tih putovanja ima puno lijepih iskustava.

Hrvoje Rupčić

Iskustva
– Svijet funkcionira na tisuće raznih načina i svi su jednako dobri. Samo su drugačiji… I to je divno. Poštujem druge kulture i način kako funkcioniraju i sve one doprinose da i umjetnost i glazba budu bogati različitošću. A još sam više fasciniran različitošću prirode po svijetu i spoznajom u kakvom neopisivo lijepom svijetu živimo. Samo treba tražiti ljepotu i pozitivnost u svemu i naći ćete je bez puno truda. Samo treba razviti senzore za to – ispričao je. Rupčič kaže da putovanja planira spontano.
Hrvoje Rupčić– Jako sam nestrpljiva osoba i ne mogu podnijeti čekanje bez akcije. Kad bi nešto planirao za daleko, poludio bih dok ne krenem. Tako da uhvatim neki ‘val’ koji me zapljusne u tom trenutku – je li to neka slika koju sam vidio ili mi je netko nešto rekao… To mi probudi ‘crve  u guzici’. I odoh ja… – objasnio je Rupčić. Umjetnika čeka radna jesen.
– Već imam dogovoreno puno nastupa, što s grupom Cubismo, a što s drugim izvođačima s kojima često gostujem. Upravo ta gostovanja su me malo i usporila za rad sa Cubismom, ali razumljivo je da mi to nakon 20 godina i odgovara kao neka promjena – zaključio je Rupčić za portal Scena.hr.

Foto: Hrvoje Rupčić priv. album