Javni poziv za neovisne proizvođače audiovizualnih djela
By redakcija On 19 kol., 2016 At 01:16 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

HRT…

Temeljem javnoga poziva za nabavu dvadeset jedne emisije ponude se primaju do 1. listopada, a novost je i javni poziv za domaću telenovelu

javni poziv– Raspisivanjem javnoga poziva za nabavu različitih formata, od jednostavnijih do zahtjevnijih, omogućit ćemo suradnju neovisnim proizvođačima svih kategorija i iskustava, a Hrvatska radiotelevizija nada se kvalitetnim i svježim sadržajima i ponudama. Novost je i poziv za razvoj scenarija za dramsku seriju, koji ćemo objaviti za koji dan, prvi put otkako Hrvatska radiotelevizija surađuje s neovisnim proizvođačima. Time ćemo proizvođačima omogućiti da dođu do kvalitetnijih, razrađenijih scenarija, a Hrvatskoj radioteleviziji da ima veću mogućnost odabira i kvalitetnije scenarije. Još je u tijeku rješavanje nekih pravnih pitanja oko toga, ali uskoro će i to biti gotovo – rekla je Sanja Ivančin.
Temeljem članka 11. Zakona o HRT-u Hrvatska radiotelevizija raspisala je javni poziv za nabavu dvadeset jedne emisije od neovisnih proizvođača. U tijeku je prikupljanje ponuda i za jednostavnije dnevne emisije i za one složenije, kao što su dramske serije. Riječ je o redovitoj nabavi audiovizualnih djela od neovisnih proizvođača. Tijekom posljednja tri mjeseca Hrvatska radiotelevizija pokrenula je partnersko rješavanje problema i odnosa povezanih sa suradnjom s neovisnim proizvođačima, pa surađuje s Hrvatskim društvom nezavisnih producenata (HDNP).
javni poziv– U suradnji s Društvom dogovorili smo licenciranje producenata. To je jako važno jer ćemo time izbjeći praksu da proizvođačima bez iskustva ili sa skromnijim iskustvom budu odobreni projekti koji zahtijevaju veliko znanje i veliko iskustvo, pa su stoga i skuplji. To nije dobro ni za Hrvatsku radioteleviziju ni za te producente – ističe vršiteljica dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Produkcija Hrvatske radiotelevizije Sanja Ivančin i dodaje da se ne smije dogoditi da projekt na papiru bude na visokoj razini, a realizirani na niskoj.
Licenciranje još nije zaživjelo, ali ta bi inicijativa trebala olakšati posao svima te potaknuti daljnji razvoj partnerskoga odnosa Hrvatske radiotelevizije i neovisnih proizvođača. Sanja Ivančin kaže kako se nada da će za sljedeći poziv licenciranje biti dovršeno.
Hrvatska radiotelevizija poziva sve zainteresirane neovisne proizvođače i da se odazovu javnome pozivu za domaću telenovelu. Posljednjih nekoliko godina domaćih telenovela nije bilo na programu Hrvatske televizije (HRT – HTV), a u pozivu se traži da telenovela bude širokoga spektra tema koje opuštaju, zabavljaju, intrigiraju te ne odstupaju od sadržaja primjerenoga javnomu mediju.
Sve aktivne pozive možete pogledati na http://eponuda.hrt.hr/javni-pozivi/, a ponude se primaju do 1. listopada 2016.

Foto: Krasnodar Peršun za HRT – Press

comment closed