fbpx

Antonia Bergam: Biti s nogometašem je linija manjeg otpora!

Sve o…

Antonia BergamDubrovkinja Antonia Bergam završila je klasičnu Biskupijsku gimnaziju, studentica je prava, diplomirala govorničku školu pri filozofskom fakultetu i govori tri strana jezika. U razgovoru za portal Scena.hr lijepa Antonia otkrila nam je kako se razvila njezina ljubav prema modelingu, što su joj životni ciljevi te ponešto i o problemima u ovom poslu.

Antonia BergamScena: Kad ste se počeli baviti modelingom i odakle ljubav prema tom poslu?
Bavljenje modelingom je došlo vrlo spontano. Moja mama je nekoć imala vlastitu modnu agenciju, te je bila vrlo uspješna u vođenju djevojaka kao i u suorganizaciji izbora za miss. Time je nekako moj interes za modeling uvijek bio tu. U mlađim danima sam bila jako fokusirana na obrazovanje te baš i nisam posvećivala pozornost vanjštini. Ipak, već negdje s četrnaest godina krenuli su moji prvi foto angažmani ozbiljnije naravi. Iako moja mama kaže da još od prve godine imam naslovnica u lokalnim novinama, paralelno sa odrastanjem modeling je nekako došao ozbiljnije u moj život.

Antonia BergamScena: Je li lako danas biti manekenka i model?
Danas je vrlo teško plivati u vodama modelinga prvenstveno zato jer se žene ne znaju postaviti jasno i ozbiljno. Sve djelujemo kao da su žene koje se bave modelingom potrošna i prolazna roba. Naglašavajući time bitnost izgleda, a ne nutrine koja je po meni najzanimljiviji faktor svakog dobrog i profesionalnog modela.

Scena: Po vašem mišljenju može li se danas u Hrvatskoj živjeti od tog posla?
Iskreno, smatram da jedna mlada dama teško može uzdržavati sebe i svoje potrebe radom isključivo u ovom poslu, mada ako ste dovoljno sposobni, predani i naravno dobri, onda možete. Ne kažem da je nemoguće, samo je rijetko i obično kratkotrajno.

Scena: Snimili ste mnogo editorijala, spotova, kako dolazite do poslova?
Moji angažmani su uglavnom putem preporuka od fotografa do redatelja, scenarista, prijatelja, stilista…ovisno o kakvom je poslu riječ. Naravno, tu sudjeluje popratno i agencija, međutim oni najzanimljiviji angažmani su uglavnom došli direktnim putem.

Antonia BergamScena: Mislite li da naše modne agencije rade dovoljno na popularnosti neke djevojke?
Danas je vrlo teško po meni definirati popularnost. Vidim mnoge mlade djevojke koje su praćene na društvenim mrežama, koje su u nekim društvima primijećene, međutim tu uvijek kao da fali jedan pečat ili kako bih to rekla, doza realiteta. U Hrvatskoj postoji jedan trend da se dođe do pozornosti pošto poto i to čim prije, što osobno ne volim vidjeti, jer narušava integritet jedne mlade i perspektivne osobe. Mislim da svaki uspjeh, pa tako i popularnost, dolazi sa trudom i radom, te na kraju nekom prepoznavanju kvalitete među publikom. Voljela bih da kod nas ima više takvih sadržajno popularnih osoba. U skladu s tim, mislim da agencije vrlo malo rade po tom pitanju, rekla bih čak i zanemarivo.

Scena: Po vašem mišljenju idu li uz modele i nogometaši?
Ja osobno nikad nisam imala vezu sa nogometašem, niti planiram haha. Ne znam, mislim da je to linija manjeg otpora. Iskreno, vani je potpuno drukčije. Ovdje su nogometaši čest izbor manekenki, mada po meni, loš izbor.

Antonia BergamScena: Tko vam je najveća potpora?
Potporu crpim najviše od mojih bliskih osoba, obitelji, dečka, prijatelja. Ovisno kako kad i u čemu.

Scena: Imate li vi svoj uzor u modnom svijetu?
Nemam baš uzora po pitanju modelinga. Više se vidim kao uspješna poslovna žena. Za mene je ovo samo još jedan oblik afirmacije i iskorištavanje potencijala kojih imam.

Scena: Kako održavate svoju liniju?
Liniju održavam ponajviše vježbanjem, mada priznajem nisam baš redovita. Lako gubim motivaciju za vježbanjem, volim papicu pa si često dozvolim luksuz kasnih obroka i gurmanskih delicija. Mislim da je bitno unositi dovoljno tekućine i to naravno vode. Na taj način pola ste bitke već dobili.

AntoniaScena: Zavide li vam na vašoj ljepoti?
Puno sam ljubomornih ljudi upoznala, što na moj izgled, što na moju inteligenciju. Po meni, ljubomora je najgori neprijatelj sreće i osobnog razvitka. Dok god gledate u druge, ne možete gledati sebe, a to nikako nije dobro.

Scena: Vaš savjet djevojkama koje se žele baviti modelingom?
Savjetovala bih da se naoružaju strpljenjem jer ništa ne dolazi preko noći. Neka se ne zavaravaju kad vide cure oko sebe sa odličnom garderobom i skupim lifestylom. To je velika zamka današnjice. Lijepo je imati, naravno, ali ne pod svaku cijenu. Savjetovala bih im neka se zapitaju što stoji iza svih tih lijepih slika i naravno, uvijek imajte plan ‘B’, jer godine su prema nama ženama okrutne.

Scena: Što mislite o izborima ljepote?
Izbori ljepote, funkcionalno van Hrvatske, kod nas, kompliment.

Foto: Darko Vurušić, Josip Čekada, priv. album