fbpx

Biografska drama: Moj tjedan s Marilyn

Film Moj tjedan s Marilyn je osvojio dvadesetak nagrada

U utorak, 1. lipnja 2021. godine s početkom u 21.00 sat, na HRT – HTV2, na rasporedu je biografska drama Moj tjedan s Marilyn.

Marilyn

Biografska drama. Sir Laurence Olivier (K. Branagh) snima film “Princ i plesačica” u Londonu. Mladi Colin Clark (E. Redmayne) uspije se ubaciti u ekipu, a jedan od prvih zadataka mu je da glumici koja je dobila glavnu žensku ulogu, Marilyn Monroe (M. Williams), i njezinom mužu Arthuru Milleru nađe prihvatljiv smještaj. Kad se Marilyn Monroe pojavi na snimanju, cijeli je London želi vidjeti dok Colin, iako pomalo nespretno, pokušava ispuniti sve što traži od njega. Time privuče njezinu pažnju te mu ona otvori vrata u svoj svijet, od toga kako se nosi sa slavom, ljepotom i žudnjom da bude izvrsna glumica…

Marilyn

Filmska radnja koncentrirana je na tjedan koji je M. Monroe provela u Clarkovoj pratnji po Londonu nakon što je njezin muž A. Miller napustio Englesku, a temelji se na dvije knjige koje je napisao Colin Clark.

Film Moj tjedan s Marilyn je osvojio dvadesetak nagrada (Zlatni globus M. Williams) te pedesetak nominacija, od toga 2 na Oscara u kategoriji najbolje glumice (M. Williams) za glavnu ulogu i glumca (K. Branagh) za sporednu.

Uloge: Michelle Williams, Eddie Redmayne, Kenneth Branagh, Julia Ormond, Dominic Cooper, Emma Watson, Judi Dench
Scenarij: Adrian Hodges (screenplay), Colin Clark (books)
Režija: Simon Curtis
Godina proizvodnje: 2011.
Trajanje: 99 min.

Foto: Press