fbpx

Mia Radotić obranila naslov državne prvakinje u biciklizmu

Hrvatska…

Mia Radotić– Drago mi je da sam ponovno obranila naslove prvaka države i da ću i idućih godinu dana nastupati u dresu prvaka Hrvatske. S obzirom na paklene vrućine koje su pogodile Hrvatsku ovaj vikend, nije bilo lako jer je osim na protivnike trebalo paziti i na samoga sebe da se ostane rehidriran i spreman – rekla je Mia Radotić.
U organizaciji BK Fortica i uz potporu Hrvatskog biciklističkog saveza ovog vikenda se održalo prvenstvo Hrvatske u biciklizmu u okolici Šibenika. Odvozile su se dvije utrke, u subotu kronometarska odnosno utrka na vrijeme. Biciklisti su prešli 19 km sami ‘protiv štoperice’, a odvozila se i cestovna utrka koja je skraćena za jedan krug, na 48 km zbog velike vrućine. A pobjednica Mia Radotić obranila je naslov prvaka države.
U muškoj konkurenciji, u kronometarskoj utrci, pobijedio je Matija Kvasina, a na cestovnoj utrci Josip Rumac. Zanimljivost je da se Radotić nije natjecala sama te je uz nju vozio i njezin brat Bruno koji je u subotu osvojio drugo mjesto, a u posljednjoj utrci i otac Zvonimir u kategoriji veterana koji je također osvojio izvrsne rezultate.

Foto: Press