fbpx

Koncert ZABAVLJAČ okupio brojne poklonike Vlade Štefančića

Zagreb…

KAZALIŠTE KOMEDIJA OBILJEŽILO RAD I DJELO KAZALIŠNOG VELIKANA – OCA HRVATSKOG MJUZIKLA

Koncert ZABAVLJAČNasmijati i vedriti bile su devize neprežaljenog kazališnog velikana Vlade Štefančića, a upravo je to obilježilo i prvi od četiri koncerta Zabavljač koji se sinoć održao u njegovom drugom domu, Kazalištu Komedija. Kralju glazbenog kazališta, njegovoj 70 godina dugoj karijeri te brojnim uspješno postavljenim predstavama i glumačkim ulogama, poklonili su se posjetitelji ali i veliki dio glazbenog i glumačkog ansambla Komedije uz vrhunske i emotivne glazbene interpretacije.
Večer posvećena radu Vlade Štefančića bila je pravo glazbeno putovanje kroz njegov opus. Izbor glazbenih brojeva koji su izvedeni odabrao je sam Vlado te ravnatelj Komedije Krešimir Batinić. Scenarij i režiju potpisuje Marko Juraga, a domaćini večeri bili su Mila Elegović te Dražen Čuček. Uz pratnju orkestra i zbora Kazališta Komedija kojima je ravnao maestro Veseljko Barešić, večer je započela s taktovima uvertire iz mjuzikla Čovjek iz Manche te se nastavila brojem Neostvaren san iz istog mjuzikla u izvedbi Dražena Bratulića. Uslijedila su potom podsjećanja na druga velika Vladina ostvarenja: Neka dođu glumci, iz mjuzikla Car Franjo Josip u Zagrebu u zivedbi Mile Elegović i Jasne Bilušić te ostatak ansambla, Damira Klačara podsjetio nas je na Zemlju smješka, Danijela Pintarić Spli’skog akvarela, a Kneginje čardaša Zorica Antonić, Sandra Bagarić i Đani Stipaničev.

Koncert ZABAVLJAČ

Sandra Bagarić oduševila je i izvedbom arije Kad igram provincijalku iz operete Šišmiš, a u duetu s Danijelom Pintarić izvela je i poznati broj Što će biti sutra iz mjuzikla Jalta, Jalta. Uslijedilo je podsjećanje na mjuzikl Dundo Maroje kojeg su na trenutak oživjeli Jasna Palic Picukarić i Ronald Žlabur. Rock operu Gubec-beg na scenu su vratili Vanda Winter koja je maestralno izvela Ave Koncert ZABAVLJAČMariu te Đani Stipaničev koji nas je prisjetio Bratske zakletva. Itekako zasluženi pljesak Đani je dobio i za interpretaciju ariju Gethsemane iz rock opere Jesus Christ Superstar kojom je započeo svoj kazališni život, dok je naslovni broj iz iste rock opere srčano otpjevao Ervina Baučića. Za sam kraj odlični ansambl Kazališta Komedija počastio nas je dirljivim izvedbama evergreena Tko pjeva zlo ne misli iz istoimenog mjuzikla, One more day iz mjuzikla Jadnici te neslužbene himne Neka cijeli ovaj svijet. Uz riječi Srest ćemo se opet jednom u glazbi te najte kaj zameriti i dajte se kaj videti, koje bi Vlado Štefančić zasigurno izgovorio da je bio tu, završen je koncert Zabavljač.
Emotivnom druženju i osvrtu na 70 godina rada Vlade Štefančića pridružili su se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te njegova zamjenica Vesna Kusin, dugogodišnji suradnici Vlade Štefančića skladatelj Alfi Kabiljo, glumci Lukrecija Brešković, Richard Simonelli, Boris Pavlenić, Smiljka Bencet, Lela Margetić, a stigli su i Zdenka Kovačiček, Sanja Doležal, Kostadinka Velkovska, Boris Novković, Tihana i Saša Zalepugin, Ana Majhenić, Nenad Korkut te brojni drugi.
Ulaznice za koncerte Zabavljač koji su na rasporedu još samo danas, sutra i prekosutra, od 7. do 9. studenog, mogu se osigurati putem sustava www.ulaznice.hr, na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.

Foto: Press – Fotografije Nike Goge