fbpx

Room N°13: Judita Franković i Marko Cindrić kao Mr. i Mrs. Smith

Novi projekt…

Gledatelji će imati priliku svjedočiti kako Judita Franković i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica Mr. i Mrs. Smith pronalaze novu strast. Provjerite kako će se radnje između likova odvijati, 26. svibnja u 20 sati, u zagrebačkom Plesnom Centru (Ilica 10)

Room N°13 novi je projekt koji se nadovezuje na Room N°7, premijerno odigranom prošle godine u suradnji Dance Company &M i Judite Franković.
Projekt je nastao nakon što je Room N°7 dobio jako pozitivne reakcije.
Prije dvije godine u The New Yorkeru izašla je priča novinara Gay Talesea o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe i promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći između ostalog i ubojstvu koje nikada nije prijavio.

Judita Franković
Inspirirana pričom, predstava Room N°7 te i Room N°13 je priča o potrebi promatranja i gledanja, koja je u današnje vrijeme uistinu postala kruh kojim se hranimo. Istražujući neiscrpnu temu voajerizma kreativni tim proučava potencijalne goste i radnike unutar jednog oronulog i derutnog Motela kroz uvid u razne sobe i prostore istoga.

Judita Franković

Neki karakteri su s ovoga svijeta, neki s onog drugog, dok su neki samo metafore za odnose. U Room N°13 gledatelji će imati priliku svjedočiti kako Judita Franković i Marko Cindrić u ulogama profesionalnih ubojica Mr. i Mrs. Smith pronalaze nanovo strast. Provjerite kako će se radnje između likova odvijati iz prve ruke 26. svibnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati u zagrebačkom Plesnom Centru (Ilica 10).

Judita Franković

Glazba: Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić (Pavel), Marko First (violina) / Balanescu Quartet: Possessed, Insomnia, Aria, Robots (Kraftwerk) / Karl Jenkins: Palladio / Jorge Méndez: Cold
Pisci: Jan Cvitkovič, Aleksandra Orlić, Dorta Jagić, Irena Matijašević, Marina Vujčić, Anatael Garay Alvarez, Davor Lovrinić, Anđelo Jurkas, Jan Cvitkovič i Željka Vujaković
Plesači i glumci: Andrea Solomun, Ema Janković, Judita Franković, Svebor Zgurić, Filip Vidović, Iva Čevizović, Dora Kokolj, Josipa Kukor, (Elena Brumini)
ULAZNICE:
60 kuna / 50 kuna (umirovljenici, studenti)
Dobna skupina: 16+
Trajanje: 70 min

Foto: Press – Zvonimir Ferina