fbpx

Reporteri s kritičnih lokacija: Dirnuti smo pričama

Izbjeglička kriza…

Majke, trudnice i djeca koja čekaju na cesti da im se omogući prelazak u drugu zemlju, jedna je od brojnih scena kojima je svjedočila Ivana Ivanda

Andrija Jarak

ReporteriOd granica susjednih zemalja sve do ključnih lokacija u Hrvatskoj javljaju se Ivana Ivanda, Josipa Krajinović, Barbara Štrbac, Marina Bešić Đukarić, Andrija Jarak i Vjekoslav Đaić, a s izbjeglicama je na terenu bila i Ivana Pezo Moskaljov te Martina Bolšec. O ključnim odlukama državnog vrha informiraju Ivana Petrović i Mislav Bago. Već danima novinari Nove TV prate izbjeglice na kritičnim lokacijama i dokumentiraju situaciju javljanjima uživo u Izvanrednim vijestima i Dnevniku Nove TV – intervjuiraju izbjeglice prenoseći informacije, ali ujedno i njihove emocije. Kao što i sami kažu, cilj im je donijeti gledateljima informaciju više, educirati ih o razlozima migracije, stanju izbjeglica, ali i pokazati lice, karakter i osobnost ljudi koji su krenuli na ovo teško i izazovno putovanje.

Upravo zato nakon javljanja uživo, reporteri Nove TV neumorno koriste društvene mreže gdje fotografijama i statusima dodatno izvještavaju o trenutnoj situaciji na lokacijama, o obiteljima, djeci te promjenama u organizaciji i njihovom smještaju.

Ivana Ivanda

Ivana Ivanda otkrila je kako je za nju osobno najteže bilo promatrati situaciju na graničnom prijelazu Harmica. Majke, trudnice i djeca koja čekaju na cesti da im se omogući prelazak u drugu zemlju, jedna je od brojnih scena kojima je svjedočila ova novinarka.

ReporteriJosipa Krajinović koja prati događaje na slovenskim granicama ne može zaboraviti sreću i osmijeh na licima izbjeglica u trenutku trčanja prema policijskom kordonu gdje ih čeka autobus, njihova nada za bolju budućnost.

Andrija Jarak iz Tovarnika je pratio dolazak prvih izbjeglica, izazove s kojima su se suočavali prilikom opskrbe hranom i vodom dok je Vjekoslava Đaića posebno pogodilo kad se trogodišnji dječak odvojio od svojih roditelja, no uz pomoć Sirijca koji živi u Hrvatskoj, ova priča dobila je sretan završetak.

Foto: Press