fbpx

Branko Uvodić dobitnik međunarodne turističke nagrade

FEST…

– Drago mi je što je zamijećen i prepoznat naš rad na čuvanju običaja i tradicije od zaborava te kako prikazujemo svu raznolikost Republike Hrvatske i njezinih ljudi. To je ujedno priznanje Hrvatskoj radioteleviziji i emisiji Lijepom našom koju uređujem i vodim već 22 godine – istaknuo je HRT-ov doajen Branko Uvodić.

Branko Uvodić
Branko Uvodić, urednik i voditelj popularne emisije Hrvatske radiotelevizije Lijepom našom, dobitnik je ovogodišnje međunarodne turističke nagrade POVELJA FEST 2017 utemeljene na ocjeni i obrazloženju Povjerenstva turističkih novinara koju dodjeljuje Europski savez turističkih novinara (FEST) iz Rima. HRT-ova emisija Lijepom našom dobitnica je ovogodišnje nagrade Zlatni Interstas za promicanje države kao odredišta. Nagrade će biti uručene na završnoj svečanosti u okviru triju međunarodnih priredaba koja se održava u petak 10. studenoga u Solinu. Riječ je o 24. INTERSTAS-u ili Međunarodnoj smotri turizma, 20. jubilarnom Međunarodnomu festivalu turističkoga filma ITF’CRO i 15. Predstavljanju za Međunarodni zlatni cvijet KEA-CRO.

Branko Uvodić

Emisija Lijepom našom popularna je i cijenjena emisija javnoga sadržaja koja daje važnost malim sredinama koje rijetko dobivaju medijsku pozornost. Snima se po dvoranama hrvatskih gradova i mjesta uz tisuće gledatelja. Povremeno se emisije snimaju i izvan Republike Hrvatske, ponajviše u Bosni i Hercegovini i drugim susjednim državama u kojima žive Hrvati.

Foto: Press – Krasnodar Peršun za HRT