fbpx

Inspirativna serija “Prvih pet” uskoro na HBO Maxu!

Premijera serije Prvih pet 9. lipnja na HBO Maxu

Trodijelni dokumentarac prikazuje izazove koji su dočekali ženski kabinet Sanne Marin, najmlađe premijerke ikada!

Prva finska Max Original dokumentarna serija Prvih pet (‘First five’) imat će premijeru 9. lipnja na HBO Max streaming platformi, kada u ponudu dolaze sve tri epizode. Trodijelna dokumentarna serija Prvih pet prati put bivše finske premijerke Sanne Marin na čelu finske vlade u vremenima bez presedana, te prikazuje događaje i živote iznimnih političarki, istražujući teme moći i ženstvenosti.

Kada je mlada žena po imenu Sanna Marin izabrana za najmlađu premijerku na svijetu u Finskoj, okrenuta je nova stranica u političkoj povijesti. Oko Marin se formira kabinet odlučnih žena koje počinju voditi državu, no gotovo istog trena tih pet snažnih žena suočeno je s naizgled nepremostivim izazovom kada se svjetska pandemija proširila na Finsku.

Nakon što su svoju zemlju provele kroz pandemiju, izbija rat koji Europu baca u daljnje turbulencije. Istovremeno, obavljajući svoj zahtjevan posao, ministrice imaju djecu i žive svoj privatni život. Tko su te ambiciozne, staložene žene koje guraju političku kulturu naprijed i služe kao inspiracija diljem svijeta? Odakle dolaze i što ih pokreće?

– Uzbuđeni smo zbog približavanja premijere prve finske dokumentarne serije u povijesti HBO Maxa. Prvih pet pokriva važne teme moći i ženstvenosti. Čak i u zemlji s velikom tradicijom sudjelovanja žena u politici, političarke se još uvijek strože osuđuju i kritiziraju od svojih muških kolega. Vidjeti kabinet mladih žena Sanne Marin kako vode državu je inspirativno – umjesto da samo pruži pogled na bivšu vladu, ovaj dokumentarac pokazuje gledatelju da je došlo vrijeme za veću ravnotežu spolova na visokim odlučujućim pozicijama diljem svijeta – rekla je Hanka Kastelicová, potpredsjednica dokumentarnih filmova za HBO Max EMEA.

Uz Finsku i druge europske HBO Max teritorije, Prvih pet premijerno će se prikazivati i ​​na američkom tržištu. Trodijelnu dokumentarnu seriju producirao je FremantleMedia Finland Oy, a režirala Mia Halme. Izvršni producenti za HBO Max su Hanka Kastelicová i Christian Wikander.

Foto: Press – HBO Max

Trailer: