fbpx

Ivana Mišerić: Obožavam svoju Fridu, promijenila me!

Kućni ljubimci…

Frida ima tri godine. Vesela je, mazna, nije zaljubljiva i voli biti šefica u šetnji

Ivana Mišerić– Frida je moj drugi pas. Prva ljubav je bila isto samojedica, zvala se Vilma i slomila mi je srce kad je uginula prije tri godine. Mislila sam da ću umrijeti od tuge. Tko nema psa ne može razumjeti osjećaj kad ti pas ode na rukama. Preteško. Odmah sam nabavila novu prijateljicu, iste pasmine i to je moja Frida koja je napunila u lipnju tri godine. Iako su fizički skoro iste, po karakteru totalno drugačije – priča radijska voditeljica. Ivana Mišerić obožava svoju ljubimicu.
– Nije zaljubljiva, dečke recimo za vrijeme tjeranja uopće ne doživljava. Jako je vesela, traži puno pažnje, igre i druženja. Mrzi kad pušim. Uvijek laje na mene da ugasim cigaretu. Kad dođem doma, obavezno mi donese sve igračke pod noge ili papuče. Čuje kad autom ulazim u dvorište, ako je vani uredno me dočeka s capama na ogradi – nastavlja Ivana. Kaže kako Frida voli biti šefica u šetnji.
– Ponjuši svaku travku i laje na svakog psa, dok gazdarica ne drekne! Onda je mir. Baš je fakinka! Čini mi se da njoj pokazujem najviše nježnosti. Grlimo se i ljubimo non-stop. Valjda zato što su psi tako iskreni i neiskvareni. Imam osjećaj da će jednog dana progovoriti – s puno ljubavi govori Ivana o svojoj ljubimici. Fridi su gumene loptice koje proizvode zvukove omiljena igračka, ali najradije se igra s ručnikom, jastukom… A saznali smo u čemu Frida ‘gušta’.
Frida– Voli češkanje po trbuhu. Gušta pokazati što je naučila – daj capu, daj pet,  krug… – rekla je Ivana. Voditeljica nam je otkrila i jednu anegdotu.
– Bilo mi je smiješno kako je jednom prilikom dok smo čekale na semaforu, gospođi iz cekera uzela pecivo. Nisam uopće primijetila taj podmukli potez jer ga nije pojela, htjela ga je samo prošetati u ustima. Slanac je ispljunula na pod. Meni je bilo jako neugodno. Gospođa se samo nasmijala i podragala ju po glavi – ispričala je voditeljica. Frida je Ivanu jako promijenila, i ne samo njezine životne navike i tempo.
– Djeluje na mene kao antidepresiv i sedativ. Osjetim više strpljenja, smirenija sam i veselija. Jedan član obitelji više, na kojega gledam jednako kao i na ostale. Toliko veselja je unijela u naš dom, imam osjećaj da je većina toga njoj podređena i da se na nju najviše pazi – objasnila je Ivana.

Foto: Privatni album
Fotogalerija: [nggallery id=483]