Hrvatska uvjerljivo slavila u Švicarskoj
By redakcija On 13 lip., 2019 At 07:35 AM | Categorized As Naslovnica, Sport, Sportske minute, Vijesti | With 0 Comments

EURO 2020…

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osigurala prvo mjesto u skupini

HrvatskaU petom kolu kvalifikacija za EURO 2020. godine, Hrvatska muška rukometna reprezentacija ostvarila je pobjedu protiv Švicarske u Zugu 33:28 i osigurala prvo mjesto u skupini, što će joj u ždrijebu donijeti nešto lakše suparnike.
Premda je izbornik Lino Červar bio bez nekoliko izuzetno važnih i jakih igrača, od Luke Cindrića, Igora Karačića, Marina Šege, pa Domagoja Pavlovića i Marina Marića, Hrvatska je vrlo odlučno počela susret u Zugu. Na vratima je bio Filip Ivić. Krilne pozicije pripale su Manuelu Štrleku i Josipu Božiću –Pavletiću. Na crti se nalazio Željko Musa, a s vanjskih pozicija prijetili su Marko Mamić, Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić.
Naši glavni bombarderi bili su Luka Stepančić i Marko Mamić koji su zajedno postigli 13 pogodaka. S 15 pogodaka Andy Schmid bio je daleko najbolji u redovima domaćina. Fantastičan u drugom poluvremenu na vratima Hrvatske bio je Matej Ašanin s devet obrana.
Hrvatska će kvalifikacije zaključiti susretom protiv Belgije u Poreču 16. lipnja.

Foto: Press – Hrvatski rukometni savez

comment closed